Основа процесу схуднення – дефіцит калорій. Але не варто забувати про важливий момент: навіть за таких умов харчування має бути збалансованим. Це гарантія того, що разом із зайвими кілограмами ви не втратите дорогоцінне здоров’я.
У контролі ваги та багатьох інших функціях організму важливу роль грає кишечник. Один із найкращих способів підтримувати його мікробіом у відмінній формі – включати у свій раціон ферментовані продукти.
Кефір
Звичний для українців ферментований напій може творити чудеса зі здоров’ям, вважають фахівці.
«Кефір допомагає у відновленні м’язів, що дуже важливо під час схуднення», – пояснює гастроентеролог Монеллі Буррус. Справа в тому, що живі культури в кефірі не тільки покращують травлення, але й допомагають розщеплювати інші поживні речовини. Завдяки цьому організм отримує максимум користі від їжі. А білок у складі кефіру сприяє збільшенню м’язової маси.
Місо
Паста місо – незамінний продукт японської кухні. Вона використовується в багатьох супах і соусах, чудово смакує з рибою, морепродуктами та м’ясом. Виготовляють її з соєвих бобів, використовуючи для зброджування морську сіль, рис, пшеницю і спеціальні плісняві гриби. Процес ферментації займає від 3 місяців до 3 років.
Це не тільки смачно, але й корисно для здоров’я, особливо для кишечника. «Місо містить багато пробіотиків, які покращують травлення та засвоєння поживних речовин», – продовжує Монеллі Буррус. Завдяки цьому паста чудово вписується в дієту для схуднення.
Кімчі
Це щось на зразок нашої квашеної капусти, але з пекінської капусти і у виконанні корейських кухарів. Гостра кімчі містить пробіотики та клітковину. «Цей продукт прискорює метаболізм, а клітковина дає відчуття ситості, зменшуючи ймовірність того, що ви з’їсте більше», – зазначає гастроентеролог.
Вміст пробіотиків сприяє здоровому травленню і контролю ваги та робить кімчі чудовим доповненням до щоденного раціону.
Вас це може зацікавити: Яку азіатську страву варто їсти щодня, щоб бути стрункими, як кореянки