З цими заправками звичні страви стануть смачнішими.
Олія або майонез – традиційні заправки для салатів. Однак одне й те ж саме набридає. До того ж від майонезу останнім часом багато хто відмовляється через його калорійність. Тому пропонуємо три нескладні заправки, з якими звичні страви заграють новими фарбами.
Грецький класичний соус
Смакує з овочевими салатами, салатом з тунця, крабовим, «Олів’є» та «Мімозою».
250 г грецького йогурту
1 ст. л. лимонного соку
1 ст. л. гірчиці (краще брати лагідну)
Зелень і сіль за смаком
Всі інгредієнти змішати й посолити.
Заправка з винним оцтом
Смакує до оселедця під шубою
1 ч. л. гірчиці
3 ст. л. рослинної олії
1 ст. л. винного оцту
Всі інгредієнти змішати і перемазати шари продукті.
Салат із заправкою з соусом теріякі
Смакує до салатів з м'ясом, сиром та слабосоленою рибою
1 ст. л. меду
2 ст. л. діжонської гірчиці
2 ст. л. соусу тіріякі
2-3 ст. л. оливкової олії
1 ч. л. лимонного соку
Сіль за смаком
Все змішати і заправити салат. Соус тіріякі краще брати густий. За бажання його можна замінити червоним сухим вином.