4 поширені помилки в догляді за газоном, які можуть його зіпсувати

Пишний газон  смарагдового кольору – окраса двору, гордість господарів і предмет для заздрощів сусідів. Але одне неправильне рішення у догляді може його вбити.

Насправді догляд за газоном – це не та робота, яка потребує супер зусиль і багато часу. Але якщо ви тільки плануєте розбити у дворі цей зелений острівець, не думайте, що все, що від вас вимагається, – косити його і поливати.

Є кільках поширених помилок, на яких експерт із садівництва Олівер Джонсон акцентує увагу.

Перезволоження газону

Вода має важливе значення для здорового газону. Але всього повинно бути в міру. Надмірне зволоження може спричинити катастрофу – загнивання коренів.

Як часто поливати – залежить від погоди. До +30°С – 2-3 рази на тиждень. Після +35°С – щодня.

Вода повинна проникнути в ґрунт на глибину на глибину 15-20 см. Для цього потрібно щонайменше 10 літрів на 1кв. м. Якщо погода дуже спекотна, норма поливу збільшується.

Щоб переконатися, що ви не перелили води, встроміть у землю паличку на глибину 15-20 см в ґрунт. Якщо лунка суха, все нормально. Якщо в ній є вода, ви переборщили.

Коротка стрижка

Олівер Джонсон застерігає садівників від того, щоб вони «знімали скальп» із свого газону. Це «напружує траву», робить її вразливою до хвороб, посухи та шкідників. А ще пошкоджує коріння. Та газонокосарці це не на користь.

Як привило, траву слід зрізати на висоті приблизно 6-7 см. Це дозволить їй зберегти свій верхній ріст, залишаючись міцною та пружною.

Погана аерація

Якщо хочете, щоб трава гарно росла, газон слід регулярно провітрювати. Тоді вода та поживні речовини краще проникатимуть у ґрунт. Особливо це важливо для глинистих ґрунтів.

Зробити це нескладно. Якщо немає ручного аератора, можна зробити отвори у газоні садовими вилами.

Неправильне внесення добрив

Добрива зроблять газонну траву сильною і густою. Але важливо дотримуватися балансу. Використання неправильного добрива може спричинити шкоду, а занадто велика або недостатня кількість буде згубною. Тому слід уважно читати інструкцію і, можливо, порадитися з фахівцем, адже кожен випадок може бути унікальним.

Вас це може зацікавити: Як позбутися моху на газоні: допоможе простий засіб

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист