5 помилок у користуванні кухонною губкою, які можуть зашкодити вашому здоров’ю

Кухонна губка не тільки змиває бруд з посуду, а й розносить бактерії – якщо неправильно нею користуватися.

Там, де бруд, обов’язково є й бактерії. Тому з кухонною губкою потрібно бути дуже обережними – щоб не розповсюджувати мікроби далі. Але більшість людей роблять це раз за разом, тому що неправильно нею користуються.

Рідко міняють. Пориста структура кухонної губки зручна не тільки для миття, а й для того, щоб у ній накопичувалися і розмножувалися патогенні мікроорганізми. Тому її бажано міняти раз на тиждень.

Неправильно дезінфікують. Якщо ви міняєте губку рідше разу на тиждень, її потрібно продезинфікувати. Хтось вважає, що для цього достатньо побризкати її спиртовим розчином. А дехто кладе у мікрохвильовку. Ці способи не працюють, а останній може стати причиною пожежі. Насправді  для дезинфекції потрібно замочити губку на 15 хвилин у розчині води і 9-відсоткового оцту (на склянку води 2 чайні ложки оцту), а потім ретельно сполоснути під проточною водою).

Не вичавлюють. Погана звичка – покористуватися губкою і так її й залишити. Якщо її вичавити, вона швидше висохне. А в сухому середовищі у бактерій менше шансів вижити.

Залишають у раковині. Це ще гірше, ніж те, про що йшлося у попередньому пункті. Мало того, що мокра губка – сама по собі осередок бактерій. Їх багато і на дні раковини. Тому не виключено, що в такому разі на губці їх осяде у двічі більше.

Використовують не тільки для миття посуду. Помили тарілки, потім – забризкану жиром плиту. Розлили на столі молоко – швидко витерли губкою стільницю, бо це дуже зручно. Зізнайтеся, знайома картина? В принципі, у цьому не було б нічого страшного, якби не злополучні мікроби, які ви рознесли по всій кухні. Щоб не допустити їхнього розповсюдження, потрібно для кожного виду діяльності мати окрему кухонну губку. До речі, саме для того, щоб не сплутати ту, якою миєте посуд, з тією, якою витираєте стіл, в упаковці вони різного кольору.

Вас це може зацікавити: Служитиме довше і буде, як нова: запам’ятайте цей фокус, який допоможе легко відмити кухонну губку

Ця губка дозволить заощадити на побутовій хімії і відчистить абсолютно все

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист