Незрозуміле збільшення ваги, знервованість, депресія, втома та слабкість – не дуже пов’язані, на перший погляд, речі. Але причина у них може бути одна: порушення роботи щитовидної залози.
Проблеми зі щитовидкою не мають вікових вподобань – вони можуть проявитися в будь-якому віці. Один із способів їх уникнути – правильне харчування, пише Healths Hots.
Ягоди. Більшість із них (зокрема, чорниця, малина, полуниця) багаті вітамінами та клітковиною. А головне – антиоксидантами, які допомагають підтримати імунну систему і уникати дисфункції щитовидки. Саме вони мають найважливіше значення для боротьби з окислювальним стресом – однією з головних проблем зі здоров’ям щитовидної залози.
Яблука. Окрім клітковини та антиоксидантів містять флавоноїд кверцетин, який допомагає зменшити запалення та підтримувати функцію щитовидної залози. Крім того, яблука можуть виводити з організму токсини та шлаки. Особливо в цьому плані потужні плоди жовтого кольору. Для здоров’я щитовидки одного яблука на день цілком достатньо.
Бразильські горіхи. Мають високий вміст селену, необхідного для вироблення гормонів щитовидної залози. Також цей мікроелемент допомагає захистити щитовидну залозу від окисного пошкодження. Бразильські горіхи вважаються продуктом довголіття, який має протиракову властивість. Всього 2 плода на день для дорослих – добова норма селену.
Авокадо. Справжнє джерело корисних жирів, без яких неможливий синтез гормонів щитовидки. Корисні жири можуть допомогти підтримувати здорову вагу, що дуже важливо, оскільки захворювання щитовидної залози часто призводить до погладшання.
Яйця. Містять вітамін D, який допомагає регулювати гормони щитовидної залози. Вони також є джерелом йоду, необхідного для виробництва гормонів. Яєчний білок допомагає підтримувати м’язову масу, на стан якої можуть вплинути порушення в роботі щитовидки.
Йогурт. Джерело йоду, без якого щитовидна залоза не може повноцінно функціонувати, і пробіотиків, необхідних для здоров’я кишечника. Який вплив кишечник має на щитовидку? Він може покращити засвоєння поживних речовин, необхідних для щитовидної залози та загального обміну речовин.
Гарбузове насіння. Містить багато магнію, антиоксидантів, цинку. Останній бере участь у синтезі гормонів щитовидної залози.
Вас це може зацікавити: Хто б міг подумати: 5 продуктів, які найбільше турбуються про наш кишечник
5 продуктів для збереження молодості, які повинні бути у вашому раціоні