Чим підживити полуницю, яка багато років росте на одному місці, щоб рясно вродила

Полуниця, як і будь-яка садово-городня культура, дає гарний врожай, коли її підгодовують поживними речовинами. Особливо це необхідно, якщо вона дуже давно росте на одному місці і вже виснажила ґрунт.  

Досвідчені городники знають: висаджувати городні культури щороку на одному й тому ж місці не можна. По-перше, в ґрунті накопичуються хвороби. По-друге, земля виснажується – віддає рослинам всі поживні речовини. Це впливає на урожай – плоди стають дрібними, їх мало. Саме тому рекомендується кожні 3-4 роки міняти грядки місцями.

У випадку з однорічними рослинами не нескладно. Інша річ – полуниця. Якщо пересаджувати її не хочеться, принаймні, потрібно гарно підживити. Найбільше вона потребує азоту.

Що любить полуниця

Є кілька засобів, які допоможуть полуниці набратися сил і дати щедрий урожай.

Універсальні добрива для саду й городу. Окрім високого вмісту азоту мають у своєму складі не менш важливі фосфор, калій, залізо, магній, сірку, бор, марганець, мідь і не тільки. Вони допоможуть підтримати родючість ґрунту і дадуть полуниці всі необхідні поживні речовини для росту, цвітіння та плодоношення. Можна поливати як під кущ, так і влаштовувати крапельний полив.

Нітроамофоска. Це добриво містить азот, фосфор та калій в оптимальних пропорціях. Його потрібно розбавити згідно з інструкцією і поливати під кущ полуниці.

Карбамід. Азотиста речовина, яка активізує ріст рослин, підвищує врожайність і зміцнює їхній імунітет.

Як правильно підживлювати

«Підгодовувати» полуницю потрібно навесні, коли в неї активний період росту.

Не думайте, що чим більше добрив ви їй дасте, тим краще для полуниці. Насправді  пересичення ґрунту поживними речовинами – така сама серйозна проблема, як і їхній дефіцит. Наприклад, надлишок карбаміду впливає на смак ягід – вони стають кислими  або взагалі ніякими на смак Тому уважно вивчіть рекомендації експертів.

Після підживлення гарно поливайте грядку, щоб добрива рівномірного розподілилися у ґрунті.

Чим не можна підживлювати

Уникайте селітри. Це теж азотиста речовина, якою підгодовують кущі та плодові дерева. Але вона може спровокувати надмірне розростання кущика, що часто негативно впливає на урожайність. Ягоди взагалі можуть не зав’язатися.

Вас це може зацікавити: Що додати в кожну лунку перед посадкою перцю, щоб збирати урожай відрами

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист