Чим відрізняються оригінальні запчастини від OEM?

Рано чи пізно експлуатація автомобіля призведе до необхідності заміни деталей, які вийшли з ладу. В такому випадку автомобіліст має потребу шукати запчастини на заміну. Тим не менш, який би магазин запчастин не був обраний, процес пошуку необхідних деталей має декілька опцій. Бажана запчастина може бути оригінальною або ОЕМ. Про те, який варіант є більш раціональним, треба поговорити докладно.

Особливості оригінальних запчастин для автомобіля

Рідні деталі для автомобіля є найбільш прийнятним варіантом у більшості випадків. Вони виробляються і проходять тестування та сертифікацію саме з огляду на сумісність із конкретними моделями авто від конкретного бренду. Внаслідок цього автомобіліст може бути впевнений, що нова запчастина буде взаємодіяти зі всією конфігурацією потрібним чином. Оригінальні запчастини мають наступні переваги:

1.      Висока якість. Сертифіковані деталі, агрегати та вузли завжди цілком відповідають параметрам та вимогам. Крім того, рідні запчастини виробляються за технологіями та під контролем виробника. 

2.      Сумісність. Простого VIN-коду достатньо, щоб отримати потрібну деталь під конкретну модель авто. Це набагато зручніше, ніж у випадку з аналогами, оскільки їх виробники можуть помилятись в описі конкретних характеристик. Оригінал завжди буде встановлений успішно. 

3.      Великий асортимент. Ринок працює таким чином, що аналогові деталі зазвичай виготовляються на заміну тих частин, що найчастіше виходять з ладу. У випадках більш специфічних порушень роботи механізмів потрібну деталь можна просто не знайти. Асортимент оригінальних деталей завжди ширший. 

Тим не менш, внаслідок усіх цих переваг і вартість такої продукції буде значно вищою, ніж у неоригінальних деталей. Крім того, іноді у сертифікованого продавця може не бути в наявності потрібної запчастини, і доведеться почекати деякий час.

Особливості ОЕМ-запчастин для автомобіля

 ОЕМ або «original equipment manufacturer» – це узагальнена назва для тих деталей, які були виготовлені заводом на аутсорсі під замовлення конкретного автомобільного бренду. За подібної моделі взаємодії виробник деталей може не лише постачати продукцію для потреб замовника, але і окремо випускати на ринок. За функціональністю та якостями вони нічим не відрізняються від оригінальних. Єдина відмінність – відсутність брендового логотипу, що позитивно відображається на вартості. ОЕМ запчастини мають наступні плюси:

  1. Гарантія виробника. За рахунок виготовлення деталей під конкретні конфігурації автомобілів перед виробником, що співпрацює з брендом, стоїть велика відповідальність. Внаслідок цього деталі завжди найкраще підходять для встановлення. 
  2. Якість аналогічна оригінальній продукції. Оскільки ОЕМ – це ті самі деталі, що встановлюються у автомобіль при збірці, тільки позбавлені конкретних згадок про торгову марку, тому і якість у них буде не гіршою. Втім, іноді ОЕМ запчастини продаються у брендованій упаковці. 
  3. Вартість може бути нижчою, ніж у оригіналів. Завдяки відсутності позиціонування та прив'язки до торгової марки, можна придбати ОЕМ деталі за значно меншою ціною. Саме тому такий підхід і сповідує багато автомобілістів. 

До недоліків можна віднести обмежений асортимент. Все ж запчастини виготовляються під конкретні запити замовника, через що деякі позиції виробником на аутсорсі просто не створюються. Втім, якщо є потреба у заміні саме розповсюдженої деталі, то необхідний товар все ж можна знайти без зайвих проблем.

 

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист