Ця крупа одна з найкорисніших у світі – вживати її можна хоч щодня

Пшоно має багато корисних властивостей, тому дієтологи радять його вводити в свій раціон якомога частіше

Пшоно – основний продукт харчування для третини планети. Для українців – взагалі рідний продукт. Експерти з правильного харчування радять його не обминати, оскільки воно має багато переваг для здоров’я.

● Містить багато мінералів, таких як кальцій, калій, йод, магній, залізо, вітаміни A, E і B і клітковину. А також природні жири, необхідні для засвоєння вітамінів  (зокрема, каротину та вітаміну D).

● Позитивно впливає на нервову систему завдяки вмісту вітаміну В1. А вітамін В5 допомагає знімати стрес і боротися з депресією.

● Хоча має низьку калорійність, може чудово підзаряджати енергією.

● Корисне для літніх людей, оскільки позитивно впливає на здоров'я мозку, пам'ять і фізичні здібності.

● Очищає організм від важких металів та інших небезпечних речовин, які ми вживаємо.

● Позбавляє в сипань на шкірі, уповільнює процеси старіння.

● Кардіологи рекомендують ввести пшоно в раціон, оскільки воно – джерело калію, який допомагає боротися із захворюваннями серця, нормалізує тиск і зміцнює судини.

● Містить ключові амінокислоти, які допомагають будувати та відновлювати клітини м’язів і шкіри.

● Багате вуглеводами, які повільно засвоюються. Завдяки цьому пшоно швидко дає відчуття ситості та сприяє процесу схуднення

● Це один з небагатьох злаків, що не містить глютен. А він, як відомо, провокує збільшення ваги.

Вас це може зацікавити: Вчені знайшли смачну й корисну заміну гречці

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист