Дієтологиня назвала 5 продуктів, у яких більше кальцію, ніж у склянці молока

Молоко – одне з основних джерел кальцію. Але якщо з якихось причин ви його не пєте, не біда. Є продукти, де цього життєво необхідного елементу міститься навіть більш.

Кальцій потрібен нам не тільки для будівництва та підтримки міцності кісток і зубів. Він впливає на роботу м’язів, нервів і серця, сприяє швидшому згортанню крові і  вивільненню гормонів, регулює артеріальний тиск.

Традиційно найкращим джерелом кальцію вважається коров'яче молоко: одна склянка містить його близько 300 міліграмів. Однак, за слова  деякі продукти можуть  похвалитися ще більшим вмістом цього мікроелементу.

Тофу, 500 мг/склянка

Попри те, що тофу містить рослинний білок, кальцію в ньому дуже багато. Адже в процесі виробництва цього продукту часто використовується сульфат кальцію, пояснює дієтологиня Елісон Елліс.

Фета, 490 мг/100 г

Ще один рекордсмен з вмісту кальцію. Фета має суттєву перевагу над іншими сирами: низький вміст жиру та калорій. Завдяки цьому вона вважається найкориснішим варіантом сиру для контролю ваги та здоров’я кісток.

Мигдаль, 363 мг/склянка

Цей горіх багатий на рослинний білок, корисні жири, клітковину та вітамін Е. А ще – на кальцій. Тому є сенс частіше брати його для перекусу. Втім, зловживати не варто, враховуючи його високу калорійність.

Насіння чіа, 330 мг/4 столові ложки

Крім кальцію насіння чіа містить омега-3 жирні кислоти, антиоксиданти, білок, клітковину – все, що організму потрібно для нормального функціонування і  контролю ваги. Тому смузі, салати чи каші з додаванням чіа мають стати частиною щоденного раціону.

Сардини, 351 мг/100 г

Самі по собі сардини – їхнє м’ясо – не настільки багаті на кальцій. Основна його кількість міститься в кістках консервованої риби, тому сардини обов’язково слід вживати з ними. Це абсолютно безпечно.

Вас це може зацікавити: Дефіцит кальцію в організмі: чим загрожує, як розпізнати і як з ним упоратися

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист