Хто такий Зевс - характеристика античного бога Зевса

У стародавніх греків був цілий пантеон богів, до якого входив Зевс. Докладніше про нього буде розказано далі.

У давньогрецькій міфології Зевс є богом неба, грому і блискавок. Вважалося, що він відповідає за весь світ. Стародавні римляни ототожнювали його з Юпітером.

Що стосується атрибутів цього божества, такими вважалися:

  •  •    Двостороння сокира. 
  •  •    Щит. 
  •   •   Орел.

Стародавні греки вважали, що Зевс розподіляє у світі зло і добро. Вони вірили, що саме він вклав у людей совість і сором. Зевс вважався грізною силою, яка часто асоціюється з долею. А також легенди про нього свідчать, що саме він сповіщає людям приречення долі за допомогою сновидінь. На сайті whoiszeus.com.ua розповіли про те, хто такий Зевс, особливості образу та використання імені в наші часи. 

Його вважали головним із богів Олімпу, бо саме йому вдалося перемогти батька на ім'я Кронос - коли Зевс підріс, він зміг розпороти живіт батька й у такий спосіб звільнити своїх сестер і братів. Існує й інша версія його перемоги над батьком - ним було зроблено зілля, що змусило Кроноса виплюнути старших дітей.

У сучасному світі часто говорять про Зевса, бо він цікавий тим, що боги Олімпу робили спробу його повалення, а саме Посейдон, Афіна і Аполлон за підтримки Гери. Вони прикували його до ложа ланцюгом, щоб ув'язнити в Тартар. Врятувала Зевса від повалення богиня Фетіда, яка звернулася по допомогу до Бріарея, що звільнив його.

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист