Італійцям можуть заборонити їсти піцу та морозиво після опівночі

Щоправда, такий закон планують ввести не по всій Італії, а тільки в Мілані. Причина дуже прозаїчна: у такий спосіб місцева влада хоче добитися для городян тиші.

Мілан – одне з найвідоміших туристичних міст на планеті. Друге по популярності в Італії (після Риму), п'яте – в Європі, шістнадцяте – у світі. У 2022 році його відвідало більше 10 млн туристів.

Вони їдуть, щоб послухати оперу в Ла Скала, подивитися Міланський собор, галерею Віктора Емануїла II, замок Сфорца, Пінакотеку Брера, прогулятися по Віа Монтенаполеоне.

Вдень туристи любуються красотами міста, увечері і вночі весело й гамірно проводять час у ресторанах і кав’ярнях. Не всім місцевим мешканцям до вподоби таке нічне життя – вони скаржаться на те, що не можуть нормально відпочити.

Тому влада намагається вирішити проблему в оригінальний спосіб – заборонивши продаж морозива та піци. Не повністю, а лише у період найбільшого напливу гостей у місті – з травня по листопад. І не цілодобово, а тільки з 00.30 у будні та з 1.30 у вихідні – і до моменту відкриття закладів харчування.

Чому саме піца та морозиво? Це найбільш ходова їжа. Очевидно, мається на увазі, що якщо її не продаватимуть, туристам нічого буде робити, і вони розійдуться.

Поки що це тільки законопроєкт. Чи буде він ухвалений – велике питання. Влада Мілану вже намагалася його прийняти в 2013-му. Але нічого не вийшло через продавців та виробників морозива, які влаштували акцію протесту.

Вас це може зацікавити: У Франції заборонили використовувати смартфони: яка причина

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист