Канапе з фруктами та апельсиновим сиропом: рецепт оригінальної новорічної закуски

На будь-який святковий стіл, і на новорічний у тому числі, прийнято готувати та подавати різноманітні закуски. Вони стануть чудовим додатком до гарячих страв та десертів! Тому, зустрічайте канапе з фруктами та апельсиновим сиропом.

150 г твердого сиру

150 г крупного винограду

100 г оливки без кісточки

Для сиропу:

1 апельсин  або 100 мл соку апельсину

150 г цукру

50 г коричневого цукру

20 мл коньяку або білого портвейну

1/4 ч. л. меленого імбиру

Розрізати виноград навпіл і видалити кісточки. Сир нарізати кубиками приблизно однакового розміру з виноградом та оливками. У довільному порядку нанизати все на невеликі шпажки.

Вичавити сік з апельсина (або використати готовий), змішати з білим і коричневим цукром, розтопити на вогні до розчинення цукру. Додати коньяк і мелений імбир.

Уварити до стану сиропу (регулюйте щільність сиропу на свій смак), остудити і подати до канапе.

Замість винограду можна використовувати грушу або ананас чи зробити фруктовий мікс. Виходить дуже універсальна та проста у приготуванні закуска!

Вас це може зацікавити: Кекс «Різдвяний» з ягодами: простий і смачний

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист