На будь-який святковий стіл, і на новорічний у тому числі, прийнято готувати та подавати різноманітні закуски. Вони стануть чудовим додатком до гарячих страв та десертів! Тому, зустрічайте канапе з фруктами та апельсиновим сиропом.
150 г твердого сиру
150 г крупного винограду
100 г оливки без кісточки
Для сиропу:
1 апельсин або 100 мл соку апельсину
150 г цукру
50 г коричневого цукру
20 мл коньяку або білого портвейну
1/4 ч. л. меленого імбиру
Розрізати виноград навпіл і видалити кісточки. Сир нарізати кубиками приблизно однакового розміру з виноградом та оливками. У довільному порядку нанизати все на невеликі шпажки.
Вичавити сік з апельсина (або використати готовий), змішати з білим і коричневим цукром, розтопити на вогні до розчинення цукру. Додати коньяк і мелений імбир.
Уварити до стану сиропу (регулюйте щільність сиропу на свій смак), остудити і подати до канапе.
Замість винограду можна використовувати грушу або ананас чи зробити фруктовий мікс. Виходить дуже універсальна та проста у приготуванні закуска!
Вас це може зацікавити: Кекс «Різдвяний» з ягодами: простий і смачний