Космічні, мерехтливі, мармурові – фарбуємо великодні яйця оригінальним способом

Якщо вам набридло щороку фарбувати великодні яйця у традиційні кольори, настав час для експериментів.

Перш ніж взятися до роботи, запам’ятайте: не залежно від того, який спосіб фарбування ви виберете, яйця повинні бути кімнатної температури. Їх потрібно ретельно помити – бажано з додаванням соди. А у ємність, де будуть варитися, додати столову ложку солі – так вони не тріскатимуться. 

Темно-сині яйця, що мерехтять – у червоному вині  

1 пляшка солодкого або напівсолодкого вина

5-7 яєць

Покласти яйця у каструлю, залити вином (воно повинно покривати їх повністю). Доведіть до кипіння і далі варити 10-15 хвилин на слабкому вогні. Після цього вимкнути вогонь і залишити  яйця у вині на ніч. Вранці дістати і викласти на паперовий рушник до повного висихання. За підсумками ви отримаєте або бордові, або темно-сині яйця, що переливаються – це залежить від насиченості кольору вина і тривалості фарбування.

Пістряві кольорові яйця – з рисом

6-10 яєць

6 ст. л. рису

Харчові барвники трьох кольорів

Поки варяться яйця, підготувати три ємності (бажано картонні стакани або пластикові) з кришками. У кожну розкласти по 2 ст. л. рису і додати по одному барвнику (якщо барвник порошкоподібний, розмішати з 2 ст. л. води). Ретельно розмішати рис з барвником.

Гарячі варені яйця висушити серветкою. Далі по черзі класти яйце в кожну ємність і ретельно її струшувати, щоб рис обліпив його з усіх боків.

Коли всі яйця пофарбуються, протерти серветкою, змоченою в олії – для блиску.

Фіолетові мармурові яйця – з гібіскусом

10-12 яєць

50 г чаю гібіскусу

800 мл води

Залити чай холодною водою, покласти сирі яйця і варити на повільному вогні впродовж 12 хвилин. Після того, як яйця зваряться, викласти їх на тарілку й дати обсохнути.

Космічні мармурові яйця – з каркаде

10 яєць

80 г чаю каркаде

800 мл води

50 мл оцту 9%

1 пакет перламутрового желатинового барвника (за бажанням)

Зварити яйця. Чай каркаде розкласти порівну у дві ємності і залити окропом (по 400 мл у кожну). В одну з них додати оцет. Відразу викласти в обидві ємності варені гарячі яйця і залишити на 3 години. Дістати, висушити на паперовому рушниці і протерти серветкою, змоченою в олії.

Якщо хочете додати яскравого відтінку, покладіть пакет з желатиновим барвником у теплу воду на кілька хвилин, видавіть трохи фарби на рукавичку і нанесіть в деяких місцях на сухі яйця.

Вас це може зацікавити: Фіалки, капуста і шпинат: якими натуральними продуктами можна пофарбувати великодні яйця

Яку дрібничку потрібно покласти в каструлю, де варяться яйця, щоб жодне не тріснуло

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист