Лікарка назвала найшкідливішу кашу на сніданок

Багато хто полюбляє зранку їсти злаки. Це один з найпростіших і найситніших варіантів сніданку. Однак не всі каші – навіть злакові – однаково корисні.

Вівсяна каша здавна вважається  ідеальним сніданком. Так і є. Однак не кожна вівсянка має однакову поживну цінність.

Чим корисний овес

«Овес – необроблений продукт харчування. Якщо він і проходить обробку, то мінімальну. Кожне зерня містить три компоненти – зародок, висівки та ендосперм. Нарізаний овес – просто поділений на кілька частин. Плющений попередньо відварюють, розплющують і висушують, щоб скоротити час приготування», – пояснює доктор Дебора Лі.

Безумовна користь вівса полягає в тому, що він має високий вміст білка та клітковини, знижує рівень холестерину, контролює рівень цукру в крові. А ще надовго дає відчуття ситості, що сприяє більш ефективному і швидкому схудненню.

Коли овес стає шкідливим для здоровя

Поживна цінність вівса втрачається, якщо його разом з горіхами та медом запікають до хрусткого стану, а потім ще додають шматочки шоколаду.

Британський кардіологічний фонд визнав гранолу з шоколадом (а мова саме про неї) найбільш шкідливим для здоров’я сніданком. Вона містять багато цукру, жиру та, відповідно, калорій.

«Порція на 50 грамів містить 227 калорій і 6,8 г насичених жирів. Якщо додати молоко, вийде близько 310 калорій і майже 12 г насиченого жиру. Це означає, що одна тарілка шоколадної граноли – половина щоденного споживання насичених жирів, рекомендованих для дитини. А цукру в ній стільки, що автоматично виникає підвищений ризик ожиріння», – каже доктор Лі.

У дорослих порції більші, відповідно, і ризики теж серйозні.

Чим замінити гранолу

Тим, хто турбується про своє здоров’я, лікар радить вибирати каші з високим вмістом клітковини, які містять ненасичені здорові жири і не містять цукру.

Звичайна вівсянка стане ідеальним джерелом насичення та повільного вивільнення енергії протягом дня.

Додавання свіжих ягід або бананів, горіхів та насіння – чудовий спосіб збагатити її вітамінами,  мінералами, клітковиною і антиоксидантами.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист