Мережі супермаркетів вирішують питання екології

Будучи прогресивним та сучасним бізнесом, компанія «АТБ» регулярно приділяє увагу питанням екології, охорони та очищення навколишнього середовища, а також серйозно ставиться до питань ефективного, акуратного та раціонального використання земельних та інших природних ресурсів. Мережа однієї з перших в Україні почала впроваджувати унікальні суперекономічні системи збереження електроенергії, освітлення, теплозбереження. Почала кампанію з утилізації шкідливого пластику. Випустила та ввела в обіг екологічні пакети, виготовлені з кукурудзяного крохмалю. Почала використовувати біорозкладні технологічні рішення в пакувальній продукції. Разом з «АТБ» екологічним питанням стали приділяти увагу компанії «Сільпо», «Велмарт» та інші.

Утилізація використаних батарейок

Про шкідливість батарейок для навколишнього середовища йдеться давно, і в багатьох країнах світу це добре розуміють. Батарейки використовуються у величезних кількостях: для мишки та клавіатури, що дозволяють запускати азартні ігри реальні гроші з комп'ютера, в іграшках, гірляндах і таке інше. Такі обсяги витрачених виробів здатні завдати чималої шкоди, тому викидати їх у звичайні контейнери для сміття не можна. Батареї потрібно правильно утилізувати.

Так, вже кілька років мережі супермаркетів у співпраці з компаніями Duracell, Sav Service, Promo Service втілюють у життя безпрецедентний за масштабами проект. Його суть полягає у збиранні та утилізації витрачених елементів живлення. У торгових залах нерідко можна зустріти спеціальні контейнери, куди потрібно складати батарейки, і люди саме так і роблять.

Згодом використані вироби відправляють на переробку за межі країни: цим займаються спеціальні профпідприємства з спеціальним обладнанням. Одним із них є розташований у Румунії завод Green WEEE, куди нещодавно надійшло на переробку понад два мільйони лужних батарей, зібраних торговельними мережами. Для їх транспортування потрібно було задіяти кілька повноформатних фур. Влітку поточного року вперше в історії партію з 20 тонн батарей було відсортовано та перероблено на польському підприємстві Bat EKO.

Трохи статистики

Навіть зараз – у важких військових умовах – торговельні мережі повноцінно функціонують у різних населених пунктах України. Їх відвідують мільйони людей щодня. Враховуючи цей фактор, не дивно, що обсяги зібраних для переробки та професійної утилізації лужних батарей просто величезні.

Як свідчать останні статистичні дані, лише за останній рік було зібрано близько 100 (!) Тонн витрачених елементів живлення. І всі вони будуть перероблені на спеціалізованих заводах, а отже – не зможуть нашкодити природі та здоров'ю.

У найближчих планах мереж супермаркетів – експорт на професійну переробку ще кілька тонн використаних батарейок. Усім, хто ще жодного разу не відносив вироби до магазинів, варто це зробити: таким чином кожен з нас зробить свій внесок у довкілля та збереження природних ресурсів.

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист