Цей кекс дуже простий, але має свій секрет. І цей секрет – кабачок, який робить його ніжним, у міру пористим та вологим. Маючи нейтральний смак, він зовсім не перебиває смак мигдалю та лимонної цедри.
300 г кабачка
120 г мигдалю
200 г борошна
100 г коричневого цукру
2 яйця
3 ст. л. оливкової олії
цедра 1 лимона
1 ч. л. розпушувача
3 г ваніліну
Кабачок натерти на великій тертці, відставити на 5 хвилин і вичавити рідину.
Мигдаль змолоти блендером або кавомолкою невеликими імпульсами, щоб мигдальне борошно не перетворилося на пасту.
Збити міксером яйця з коричневим цукром у густу піну. Додати розпушувач, ванілін, пшеничне і мигдальне борошно, акуратно перемішати. Влити оливкову олію, натертий кабачок та лимонну цедру, ще раз перемішати.
Форму для випікання змастити олією та обсипати борошном. Викласти в неї тісто і розрівняти ложкою.
Випікати в попередньо розігрітій до 180°С духовці протягом 50 хвилин (готовність перевірити дерев'яною шпажкою). Дати кексу повністю охолонути, перед подачею посипати цукровою пудрою.
Вас це може зацікавити: Рецепт найсмачніших лимонних кексів – зі сливою та глазур'ю
Бретонський пиріг з чорносливом – неймовірно просто і смачно