Мигдальний кекс з секретом

Цей кекс дуже простий, але має свій секрет. І цей секрет – кабачок, який робить його ніжним, у міру пористим та вологим. Маючи нейтральний смак, він зовсім не перебиває смак мигдалю та лимонної цедри.

300 г кабачка

120 г мигдалю

200 г борошна

100 г коричневого цукру

2 яйця

3 ст. л. оливкової олії

цедра 1 лимона

1 ч. л. розпушувача

3 г ваніліну

Кабачок натерти на великій тертці, відставити на 5 хвилин і вичавити рідину.

Мигдаль змолоти блендером або кавомолкою невеликими імпульсами, щоб мигдальне борошно не перетворилося на пасту.

Збити міксером яйця з коричневим цукром у густу піну. Додати розпушувач, ванілін, пшеничне і мигдальне борошно, акуратно перемішати. Влити оливкову олію, натертий кабачок та лимонну цедру, ще раз перемішати.

Форму для випікання змастити олією та обсипати борошном. Викласти в неї тісто і розрівняти ложкою.

Випікати в попередньо розігрітій до 180°С духовці протягом 50 хвилин (готовність перевірити дерев'яною шпажкою). Дати кексу повністю охолонути, перед подачею посипати цукровою пудрою.

Вас це може зацікавити: Рецепт найсмачніших лимонних кексів – зі сливою та глазур'ю

Бретонський пиріг з чорносливом – неймовірно просто і смачно

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист