Жовтогарячі відтінки осені поступово з'являються не тільки зовні наших будинків, а й усередині. І цей яскравий суп тому підтвердження. Приємна консистенція, смак – морквяний суп зробить навіть похмурий осінній день трохи веселішим. А соус додасть йому «родзинки».
1 цибулина
500 г моркви
1 картопля
1-1.5 л курячого/овочевого бульйону
1/2 ч. л. меленого коріандру
100 г підсмаженого бекону
2 ст. л. оливкової олії
Інгредієнти для соусу:
2 ст. л. води
1 ч. л. меду
1 ч. л. лимонного соку
Всі інгредієнти для соусу ретельно перемішати та відставити убік.
Моркву порізати кружальцями, картоплю і бекон – кубиками.
У каструлі на оливковій олії на середньому вогні підсмажити цибулю до прозорості. Додати моркву, картоплю, коріандр та бульйон. Варити на невеликому вогні близько 30 хвилин або поки овочі не стануть м'якими. Посолити і поперчити до смаку.
Занурювальним блендером пюрувати суп. Розлити порційно, зверху полити соусом і посипати беконом. Подавати теплим.
Вас це може зацікавити: Японський суп одзоні з лососем – пікантно і смачно