НАЗВАНО НАЙКРАЩІ АВТОМОБІЛІ СВІТУ У 2023 РОЦІ

На міжнародному автосалоні у Нью-Йорку визначено переможців конкурсу “Всесвітній автомобіль року” (World Car of the Year).

Про це повідомляється на офіційному сайті WCOTY. З особливостей цього річного конкурсу можна відзначити два факти: найкращим автомобілем у світі другий рік поспіль обрано модель Hyundai, а більшість переможців – електрокари. Лише один із призерів оснащений бензиновим двигуном. Найкращі авто року визначає голосуванням журі зі 100 автожурналістів, які представляють 24 країни світу.

В “абсолюті” найкращим автомобілем 2023 року обрано електромобіль Hyundai Ioniq 6,який обійшов у фіналі кросовери BMW X1 та Kia Niro. Також ця модель Hyundai отримала нагороду за найкращий дизайн.

Споріднений Ioniq 6 за технікою, Kia EV6 GT визнано найкращим спортивним авто року – він випередив бензинові Nissan Z та Toyota GR Corolla.

У категорії представницьких авто електрокар Lucid Air спромігся обійти BMW 7 Series і Genesis G90.

А найкращим міським автомобілем 2023 року визначено новий кросовер Citroen C3, який переміг Volkswagen Taigo і китайський ORA Funky Cat. Це єдиний переможець з бензиновим мотором, хоча французька модель також має електричну версію.

Конкурс World Car of the Year проводиться з 2005 року, торік його переможцем став кросовер Hyundai Ioniq 5.

 

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист