Новозеландця оштрафували на $600 за те, що вдарив у воді косатку

50-річний чоловік хотів зняти круте відео для соцмереж, але за нього довелося заплатити круглу суму.  

На відео, опублікованому в Instagram, чоловік стрибає з човна в море, коли повз нього пропливає косатка, і б’є по її спині руками. «Я торкнувся! Ти це бачив?» – звертається він до когось з друзів, які стоять на човні і фільмують те, що відбувається.

Але відео мало зовсім не той ефект, на якого чоловік розраховував. Хтось, звичайно, написав у коментарях «Вау!» Однак знайшлися люди, яких побачене обурило. Вони зв’язалися з представниками поліції, ті – з Департаментом охорони природи, і спільними зусиллями знайшли горе-плавця.

Його дії назвали ідіотськими і прикладом дурості.

«Відео говорить само за себе, це шокуюча і абсолютно ідіотська поведінка. Це явне порушення Закону про захист морських ссавців. Відповідно до природоохоронного законодавства косатки класифікуються як кити. З ними заборонено плавати. Так само заборонено турбувати або переслідувати будь-яких морських ссавців», – пояснює головний фахівець Департамента охорони природи Гейден Лопер.

За його словами, 50-річний чоловік продемонстрував безрозсудну зневагу до власної безпеки (вага косатки досягає 8 тон) та безпеки косатки.

Популяція цих ссавців на узбережжі Нової Зеландії критично мала – до 200 особин, тому їх дуже ретельно оберігають. Дії чоловіка могли мати небажані наслідки. Стрибок зверху на дельфіна чи маленького кита може легко пошкодити їхні чутливі плавники, викликати стрес або спричинити зіткнення з пропелером чи кілем човна. На щастя, цього разу ніби все обійшлося.

Однак лекцією про косаток та роз’ясненням законів ця справа для любителя екстремальних відео не обмежилася. Чоловіка оштрафували на $600.

Вас це може зацікавити: Лікар замінив тренера посеред матчу й привів бразильський футбольний клуб до перемоги

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист