Хрумкі мариновані огірки на зиму – чудова закуска. Суха гірчиця та часник зроблять її ще смачнішою.
Якщо ви хочете урізноманітнити свої заготовки на зиму, приготуйте ці гостренькі огірочки.
2 кг огірків
250 г моркви
2 ст. л. сухої гірчиці
2 ст. л. солі
125 г цукру
125 мл олії
125 мл оцту (9%)
2 головки часнику середнього розміру
1 ст. л. чорного меленого перцю
Огірки порізати кружальцями, моркву потерти на крупній тертці, часник пропустити через прес. Перемішати.
Додати до овочів цукор, сіль, гірчицю, перець, олію, оцет. Ще раз все ретельно перемішати.
Відставити на три години, щоб пустили сік.
Перекласти овочі в гарно вимиті банки і залити соком, який вони пустили.
Помістити в каструлю (попередньо дно застелите тканиною), налити води майте до горла банки. Стерилізувати 20 хвилин.
Після цього банки закрутити кришками, перевернути і щільно закутати ковдрою до повного охолодження.
Вас це може зацікавити: Мариновані огірки по-фінськи – найсмачніший рецепт, який зекономить вам багато часу