ONUKA запускає новий проєкт «Фабрична, 12» — сучасний етнографічний музичний простір в Чернігові

Фронтвумен гурту ONUKA Ната Жижченко засновує майстерню-лабораторію задля переосмислення та збереження українського культурного спадку в Чернігові.

Локація обрана невипадково — музична майстерня дідуся Нати, старовинний родинний будинок, котрий пережив пошкодження на початку повномасштабного вторгнення та був дбайливо відреставрований, стане культурною точкою на мапі Чернігова та всієї України, місцем, де співіснують історія, традиції, та сучасність, яке покликане об’єднати різні покоління творчих українців.

ONUKA свого дідуся, Ната Жижченко ділиться особистою історією: «….Чернігів — древнє культурне місто на карті України, моє рідне по духу місто, де проживає уже п’яте покоління нашої родини, місто мого дитинства і мого музичного старту. Саме тут мій дідусь, відомий майстер народних інструментів, музикант і дослідник української культури з Чернігова, заслужений народний майстер України та Молдови Олександр Микитович Шльончик, створив для мене мою першу сопілку і навчив грати на ній».

Мейкерспейс «Фабрична, 12» поєднає освітню, мистецьку та етнографічну складову.

На відвідувачів очікують:

•    мистецькі лекції та майстер-класи

•    творчі зустрічі та виступи

•    3D-друк майстерня народних музичних інструментів

Раніше, 21 квітня випуск «Культурний квест: Україна» (Culture Quest: Ukraine) був номінований на премію «Еммі» в категорії Outstanding Daytime Special. ONUKA стала продюсеркою чернігівських зйомок цього епізоду відомого культурного серіалу, котрий зокрема знімався і в просторі «Фабрична, 12», де ONUKA та ведучий Ян Ґрант говорили про українську культуру, творчість гурту та майстерню її дідуся.

Детальна програма заходів та новини проєкту «Фабрична, 12» публікуватимуться в соцмережах проєкту за посиланнями:

Facebook

Instagram

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист