Всі знають, що хачапурі – це дуже калорійна страва, тому щодня точно її не їстимеш. А якщо приготувати більш дієтичну версію? Давайте спробуємо.
Якщо ви хоч раз куштували справжній хачапурі по-аджарськи, з легкістю уявите м'яке тісто, соковиту тягучу начинку з сиру та яскравий жовток. Потім уявити, скільки в ньому калорій, і про хачапурі залишиться тільки мріяти.
Але якщо рецепт трохи змінити, може вийти там само ситно й смачно, але без зайвих жирів. Такий варіант хачапурі можна сміливо їсти на сніданок, обід чи навіть вечерю.
2 пачки кисломолочного сиру
20 г цільнозернового борошна
40 г рисового борошна
2 білки
сіль
Для начинки:
30 г твердого сиру
2 жовтки
спеції
2 шматочки масла (за бажанням)
Змішати всі інгредієнти для основи, поділити на дві частини та сформувати човники. Викласти на силіконовий килимок чи пергамент.
Випікати 20 хвилин в розігрітій до 180° духовці.
Наповнити човникисиром, зверху покласти по жовтку. Повернути ще на кілька хвилин у духовку, доки не розплавиться сир.
Дістати готові хачапурі, покласти шматочок масла в куточок човників і подати до столу.