Рецепт хачапурі по-аджарськи – для тих, хто на дієті

Всі знають, що хачапурі – це дуже калорійна страва, тому щодня точно її не їстимеш. А якщо приготувати більш дієтичну версію? Давайте спробуємо.

Якщо ви хоч раз куштували справжній хачапурі по-аджарськи, з легкістю уявите м'яке тісто, соковиту тягучу начинку з сиру та яскравий жовток. Потім уявити, скільки в ньому калорій, і про хачапурі залишиться тільки  мріяти.

Але якщо рецепт трохи змінити, може вийти там само ситно й смачно, але без зайвих жирів. Такий варіант хачапурі можна сміливо їсти на сніданок, обід чи навіть вечерю.

2 пачки кисломолочного сиру

20 г цільнозернового борошна

40 г рисового борошна

2 білки

сіль

Для начинки:

30 г твердого сиру

2 жовтки

спеції

2 шматочки масла (за бажанням)

Змішати всі інгредієнти для основи, поділити на дві частини та сформувати човники. Викласти на силіконовий килимок чи пергамент.

Випікати 20 хвилин в розігрітій до 180° духовці.

Наповнити човникисиром, зверху покласти по жовтку. Повернути ще на кілька хвилин у духовку, доки не розплавиться сир.

Дістати готові хачапурі, покласти шматочок масла в куточок човників і подати до столу.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист