Що може бути смачніше класичної дріжджової паски? Хіба що оригінальна паска, замішана на апельсиновому соку.
250 г борошна
100 г цукру
250 мл апельсинового соку
60 г очищених волоських горіхів
10 г розпушувача
10 мл рослинної олії
1/2 ч. л. суміші меленої кориці, гвоздики та кардамону
1 г ваніліну
дрібка солі
Змішати всі сухі інгредієнти: просіяне борошно, коричневий цукор, розпушувач, сіль, пряні спеції та ванілін, добре все розмішати.
Додати апельсиновий сік та олію і ложкою замісити тісто. Воно має бути досить рідким.
Волоські горіхи поламати на великі шматки і додати в тісто, розмішати.
Вилити тісто у паперові форми для паски діаметром 8-10 см. Випікати в розігрітій до 180° духовці протягом 45-50 хвилин (готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою).
Прикрасити паски цукровою пудрою або глазур'ю.