Рецепт салату зі скумбрії під соусом шампань

Існують ідеальні поєднання продуктів, які не хочеться змінювати. Як, наприклад, картопля, яйця та риба – це традиційно, гармонійно і смачно. Тому ми  нічого міняти не будемо. Просто додамо до них соус шампань – один із найкращих соусів до риби.

Ніжна картопля, перепелині яйця і шматочки скумбрії, що тануть у роті, приправлені цим соусом, – це справжня насолода!

1 свіжа скумбрія

1 невелика цибулина

100 мл сухого білого вина

200 г картоплі

4 перепелині яйця

1 свіжий огірок

3 лаврові листи

пучок петрушки

сіль та чорний перець горошок за смаком

Налити воду в каструлю (з розрахунку, щоб повністю покрила рибу). Влити вино, додати очищену цибулину, сіль, петрушку, лавровий лист та чорний перець горошок і варити на повільному вогні 30 хвилин.

Опустити в киплячий бульйон скумбрію і варити ще 20 хвилин.

Дати охолонути до комфортної температури. Вийняти рибу, бульйон процідити.

Відварити картоплю в мундирі до готовності, дати охолонути і нарізати кубиками.

Перепелині яйця відварити вкруту, розрізати навпіл. З рибу видалити кісточки, м’якоть розібрати на частини.

Викласти в салатник картоплю, перепелині яйця та скумбрію, прикрасити смужками огірка.

Соус шампань

Цей соус подають обов'язково теплим, тому не робіть його заздалегідь. Але якщо затримка з подачею страви неминуча, можна опустити соусник в гарячу воду і тримати до потрібного моменту.

1 невелика цибулина

15 г вершкового масла

150 мл шампанського

150 мл рибного бульйону

100 г вершків (жирність вище 10%)

сіль, білий мелений перець за смаком

Дрібно нашаткувати цибулю і злегка підсмажити її на вершковому маслі. Влити вино та уварити наполовину. Влити рибний бульйон, ще раз уварити.

Додати сіль, білий мелений перець та вершки, уварити приблизно на третину, після чого соус процідити та подати до риби.

Щільність соусу можна регулювати на власний розсуд. Якщо він вийде досить рідким (залежить від жирності вершків), додайте столову ложку борошна і прогрійте на вогні до потрібної текстури.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист