Різдвяні вареники з картоплею та цибулею – найкращий рецепт

На різдвяному столі крім традиційної куті повинні бути вареники – символ нового Місяця та нового періоду, що настає. Давайте приготуємо їх разом! І не забудьте покласти в один із вареників монетку – комусь точно пощастить!

Інгредієнти для тіста (приблизно на 50 вареників):

400 г борошна

250 мл окропу

50 г рослинної олії

0,5 ч. л. солі

Інгредієнти для начинки:

500 г картоплі

150 г цибулі

30 г вершкового масла

В окріп влити олію, додати сіль і 200 г борошна. Розмішати все міксером до однорідності. Спочатку тісто буде досить комкуватим, але згодом стане однорідним і гладким. Поступово додаючи решту борошно, замісити тісто і покласти в пакет  на 30 хвилин – так воно стане пластичнішим.

Для начинки відварити і розім’яти картоплю, додати до неї піджарку з цибулі, підсмажену на вершковому маслі, а також сіль і перець за смаком.

Тісто розкачати в пласт завтовшки 2-3 мм і вирізати склянкою кружечки. Покласти  начинку і зліпити вареники.

Відварити, змастити вершковим маслом, додати окремо підсмажену цибулю та насолоджуватися сімейною трапезою.

Вас це може зацікавити: Як приготувати найкраще тісто на пельмені — ніжне й еластичне

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист