На різдвяному столі крім традиційної куті повинні бути вареники – символ нового Місяця та нового періоду, що настає. Давайте приготуємо їх разом! І не забудьте покласти в один із вареників монетку – комусь точно пощастить!
Інгредієнти для тіста (приблизно на 50 вареників):
400 г борошна
250 мл окропу
50 г рослинної олії
0,5 ч. л. солі
Інгредієнти для начинки:
500 г картоплі
150 г цибулі
30 г вершкового масла
В окріп влити олію, додати сіль і 200 г борошна. Розмішати все міксером до однорідності. Спочатку тісто буде досить комкуватим, але згодом стане однорідним і гладким. Поступово додаючи решту борошно, замісити тісто і покласти в пакет на 30 хвилин – так воно стане пластичнішим.
Для начинки відварити і розім’яти картоплю, додати до неї піджарку з цибулі, підсмажену на вершковому маслі, а також сіль і перець за смаком.
Тісто розкачати в пласт завтовшки 2-3 мм і вирізати склянкою кружечки. Покласти начинку і зліпити вареники.
Відварити, змастити вершковим маслом, додати окремо підсмажену цибулю та насолоджуватися сімейною трапезою.
Вас це може зацікавити: Як приготувати найкраще тісто на пельмені — ніжне й еластичне