Що додати в кожну лунку перед посадкою перцю, щоб збирати урожай відрами

Якщо хочете виростити рясний урожай великих красивого перцю, перед висадкою розсади не забудьте удобрити ґрунт.

Перець не можна назвати надто примхливою культурою. Але якщо ним не опікуватися, на щедрий урожай розраховувати не варто.

Які поживні речовини необхідні перцю

Список невеликий, але обов’язковий:

азот забезпечує ріст міцного стебла і листя. Через дефіцит цього мікроелементу рослина стає сприятливою до захворювань, повільно росте, листя жовтіє. І загалом дає поганий врожай;

фосфор – необхідна умова для розвитку розгалуженої та сильної кореневої системи, для цвітіння та зав’язі плодів. Недостатня кількість азоту призводить до сповільнення росту і поганого цвіту;

калій «загартовує» перець, щоб він був стійким до хвороб. Без нього рослина ризикує підхопити вершинну гниль (перець чорніє та гниє).

Які органічні добрива використати

Експерти рекомендують удобрювати перець впродовж сезону 2-4 рази. Перший раз – під час посадки: додавати добрива слід у кожну лунку. Чим найкраще «задобрити» цю культуру?

Кісткове борошно та попіл. 2 столові ложки кісткового борошна і жменя попелу. Зверху можна додати трохи компосту, але це вже не принципово.

Попіл, яєчна шкаралупа і лушпиння цибулі. Усі «інгредієнти» потрібно змішати в однаковій пропорції (шкаралупу попередньо максимально подрібнити) і додати в лунку по парі жмень.

Розчин коров'яку. По факту це рідкий коров’ячий навоз, який можна купити в магазині для городників та садівників. Його потрібно розбавити з водою. Для перцю оптимальна пропорція – 0,5 л коров’яку на 1 відро води. Запах у нього не дуже приємний, але заради гарного врожаю можна потерпіти. В кожну лунку треба влити близько 1 літру розчину.

Бананова шкірка. Це джерело кальцію, калію та фосфору. Тому під кожен саджанець перцю варто покласти жменю подрібнених бананових шкірок.

Вас це може зацікавити: Найурожайніші дні для городніх та садових робіт у травні 2024

Які рослини захистять капусту від хвороб і шкідників

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист