Щоб паска довго не черствіла - кілька дієвих лайфхаків

Після Великодня у кожній родині залишаються, як правило, паски. Щоб смачна випічка не зачерствіла і не засохла до того моменту, коли її зїдять, її потрібно правильно зберігати.

Господині, які планують розтягнути задоволення від пасок на весь великодній тиждень, ще на стадії замішування тіста користуються певними секретами, щоб продовжити  випічці життя. Наприклад, додають трохи горілки. Але цей етап вже однак пропущений, тому рятувати треба те, що є.

Ці кілька порад стануться вам у нагоді:

зберігати паски треба в темному місці і подалі від джерела тепла. Наприклад, від плити;

якщо випікалися вони в паперових формах, за замовчуванням зберігатимуться довше. Якщо ні – слід обгорнути їх у провощений папір або пергамент. Але навіть у такому випадку їх потрібно покласти в пакет і щільно загорнути. А ще краще – використати для цього пакет із застібкою. Чим менше в ньому залишиться повітря, тим довше паска буде м’якою;

старі люди зберігають паски в емальованих каструлях. Замотують їх у рушник і обов’язково накривають зверху кришкою. Це працює!

деякі господині радять тримати паски в холодильнику. Попередньо їх слід щільно замотати в харчову плівку. Бажано виділити для випічки окрему полицю, де немає інших продуктів (так паска не вбере сторонніх запахів). Такий спосіб зберігання гарантує 10 днів свіжості;

ще один варіант зберігання – загорнути паску у марлю, складену у кілька шарів і просочену міцним алкоголем, і покласти в поліетиленовий пакет. А потім – у холодильник;

якщо розумієте, що однак не встигаєте з’їсти смачну великодню випічку, замотуйте у плівку і кладіть у морозилку.

Ще одна хитрість допоможе не дати засохнути пасочці, яку ви вже почали їсти. Як правило, місце розрізу дуже швидко завітрюється. Але якщо відрізати знизу, цього вдасться уникнути. Щоправда, в такому разі смакувати випічку доведеться без глазурі, до якої доберетеся в самому кінці.

Якщо ж не вдалося зберегти пасочки м’якими, їх слід побризкати водою, загорнути у чисту серветку, покласти в каструлю і накрити кришкою. 10 хвилин у розігрій духовці – і вони знову свіжі!

Вас це може зацікавити: Друге життя хліба: 5 способів зробити черствий хліб свіжим

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист