Вчені виявили, що аспірин може підвищити шанси на видужання хворих на рак

Популярне знеболювальне здатне сповільнити поширення ракових клітин по організму і запобігти розвитку хвороби.

Зокрема, аспірин може бути ефективним при лікуванні раку кишечника – такого висновку дійшли науковці з Онкологічного інституту Венето в Італії.

Вони взяли зразки тканин у 238 добровольців з діагнозом «колоректальний рак». 12% з них приймали аспірин.

Виявилося, що у цих 12% загальна картина захворювання кардинально відрізнялася від решти онкологічних хворих. Аспірин сприяв виробленню CD80 білка в імунних клітинах. Відомо, що цей білок у значній мірі знижує здатність ракових клітин проникати в лімфатичні вузли і поширюватися по тілу. Іншими словами, стримує їх.

А ще CD80 стимулює імунну систему: та починає «впізнавати» ракові клітини, посилює здатність клітин попереджати одна одну про наявність пухлинних білків і усувати їх.

Окрім того вчені з’ясували, що в людей, які приймали аспірин, покращена інфільтрація пухлинних тканин імунокомпетентними клітинами. Це зазвичай дає позитивний клінічний результат терапії.

Вилікувати хворих на колоректальний рак аспірин, на жаль, не здатний. Але дослідники переконані, що він може поліпшити їхній стан. І підвищити шанси на перемогу над смертельно небезпечним захворюванням.

Вас це може зацікавити: Рак ротової порожнини зможуть діагностувати за допомогою льодяників

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист