Як передбачити, розлучитесь ви чи ні – просто дайте відповіді на ці два запитання

Не потрібно ходити до ворожки, щоб дізнатися, яке майбутнє чекає на ваш шлюб. Два нескладні запитання допоможуть все зрозуміти.

Непорозуміння або сімейна сварка іноді здаються нам такою трагедією, що мимохідь починаємо задумуватися, чи зможемо після цього продовжувати свій шлях разом.

Леора Фрідберг та Стівен Стерн з Університету Вірджинії вважають, що розлучиться пара чи ні, можна передбачити з дуже високою вірогідністю. Варто просто чесно відповісти на два запитання.

Запитання 1: чи станете ви щасливішим, якщо розлучитеся?

Якщо людина вважає, що їй буде погано без свого партнера, і може обґрунтувати це, у  таких відносин є майбутнє. Тому непорозуміння варто владнати і надалі зробити все для того, щоб вони не повторювалися. А головне, слід бути чесним з коханою людиною і відверто говорити, якщо щось не влаштовує. Якщо ж особа схиляється до думки, що без партнера буде комфортніше, що в неї більше шансів досягти успіху і душевної гармонії, стосунки, скоріш за все, приречені.   

Запитання 2: чи стане щасливішим ваш партнер, якщо розлучитеся?

Якщо вам здається, що розлучення розіб’є йому серце, варто поборотися за ці стосунки. Визнаєте, що коли нікому буде нагадувати, що зубну пасту слід класти не на пралку, а біля дзеркала, кохана людина з полегшенням зітхне? Що ще купа ваших зауважень її тригерять? Значить, шлюб тріщить по всіх швах.

Дослідники підтвердили свої припущення, провівши експеримент, в якому було задіяно 3500 подружніх пар. Усі вони відповіли на ці запитання. А через шість років науковці перевірили їхній сімейний статус.

Виявилося, що пари, в яких чоловік і дружина вважали, що їхній половинці буде гірше після розставання, мали найнижчий рівень розлучень.

Пари, які вірили, що їхній партнер зможе стати щасливішим без них, розлучалися набагато частіше.

Найвищий рівень розлучень у пар, які вважали, що партнер щасливий у шлюбі, але насправді він був нещасним. Це означає, що вони просто дуже погано знають одне одного, мало спілкуються і відверто не говорять про моменти, які їх не влаштовують у сімейному життя. Такі стосунки завжди приречені.

Вас це може зацікавити: 10 знаків, які свідчать про те, що коханий надумав вас кинути

Ці відносини неможливо врятувати: три ознаки, які свідчать, що вашим стосункам кінець

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист