Їсти креветки – це таке саме мистецтво, як і готувати їх.
Новорічні свята – чудовий привід побалувати себе чимось смачненьким. Наприклад, креветками. Але з цими морськими рачками є одна проблема, яка декого може спинити: не хочеться бруднити руки ні на етапі приготування, ні, тим більше, за столом.
Однак насправді все це – лише справа техніки. Професіонали знають, як елегантно розправитися з креветками і залишитися з чистики руками.
Видаляємо стравохід
Наприклад, щоб видалити стравохід креветки (тонку чорну нитку, яка тягнеться через всю спинку рачка і в готовому продукті гірчить), більшість людей робить надріз вздовж спинки.
Шеф-кухар Кіке Дакоста з Іспанії може навчити це робити навіть не торкаючись «м’яса» креветки. Причому видаляє стравохід з неочищеної креветки. Для цього вколює дерев’яну зубочистку в щілину між головою та тулубом рачка, підчіпає нею чорну нитку і акуратно витягує. От і все! Креветка ціла, стравоходу немає, руки чисті!
https://www.instagram.com/reel/Chrq9Q-juBA/?utm_source=ig_web_copy_link
Чистимо креветку від панцира
Навіть якщо ви купили вже готові креветки або замовити їх в ресторані, але вони в панцирі, доведеться чистити. Кожен відразу уявляє цю непривабливу процедуру – як відриває від креветки всі неїстівні частини і намагається зняти панцир… Руки брудні, їсти вже не хочеться.
Втім, не поспішайте відмовлятися від цієї смакоти. В іншого іспанського шеф-кухара, Карлос Аргіньяно, є хитре рішення щодо очищення креветок. Вам знадобляться столові прилади – ніж, виделка та ложка.
Спочатку, притримуючи виделкою креветку, за допомогою ножа слід відтяти їй голову, ноги та хвіст. Далі потрібно засунути ложку під панцир – у тому місці, де були ніжки. Провести нею по всій «тушці» – і вуаля! – ви відокремили м’ясо від панцира! Абсолютно нічого складного!
https://www.tiktok.com/@williesmy/video/7230896547314142490
Вас це може зацікавити: Салат із креветок із соусом «1000 островів»: не можливо відірватись
Як приготувати ідеальні кальмари: покроковий рецепт