Як позбавитися бур'янів за допомогою старих газет

Якщо у вас припадають пилом старі газети, не поспішайте від них позбавлятися. Ви навіть не уявляєте, який це цінний засіб для боротьби з бур’янами на городі та в саду.

Щойно ми кидаємо в землю насінину – починається наша запекла війна з бур’янами. Вони ростуть набагато швидше за квіти і городні рослини, не бояться на спеки, ні затяжних дощів. І вимагають немало сил і часу, щоб сад і город виглядали доглянутими.

«Немає нічого більш неприємного, ніж годинами вибирати бур’яни, щоб вони повернулися через кілька тижнів», – каже Еві Лейн, експертка із садівництва Primrose.

Оптимізувати цей процес вона рекомендує з допомогою вологих газет, якими покривається ґрунт у саду та на городі. Суть цього способу в тому, щоб позбавити бур’яни світла та поживних речовин.

«Додавання шару вологої газети поверх ґрунту діє як засіб для придушення бур’янів і запобігає проростанню насіння в ґрунті або пусканню коренів над ґрунтом», – пояснює Еві Лейн.

Що буде далі? Під дією дощу, роси та періодичних поливів рослин газета поступово розкладатиметься.

Але «працюватиме» вона не тільки в теплу пору року. Взимку виконуватиме функцію мульчі. Це означає, що допоможе зберегти вологу в ґрунті, а сам ґрунт залишатиметься  пухким.

Якщо зараз ваша клумба чи грядка заростає бур’янами, варто спробувати лайфхак з газетою. Це набагато корисніше і простіше, ніж постійно виривати їх або використовувати шкідливі для здоров’я пестициди.

Вас це може зацікавити: Як назавжди позбавитися трави на тротуарній плитці: допоможе копійчаний засіб

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист