Як позбутися болю в шиї – 3 прості прийоми

Біль у шиї може бути настільки нестерпним, що більше ні про що не можеш думати. На щастя, є кілька способів швидко його зняти.

З цією проблемою стикається більшість людей. Є кілька причин, через які виникає біль та напруга в шиї. Не останню роль у цьому відіграє сидяча робота та відсутність достатнього фізичного навантаження.

Розібратися в проблемі і знайти шляхи її вирішення допоможе лікар. Однак якщо немає можливості оперативно з ним проконсультуватися, можна скористатися наступними прийомами.  

Стимуляція теплом

Дискомфорт у шийному відділі часто виникає через спазмування судин і поганий кровоток. Коли тіло нагрівається, судини розширяються, і напруга в шиї за лічені хвилини проходить. Щонайменше – неприємні відчуття зменшуються. Для цього можна використовувати зігріваючі мазі. Але кращий ефект дає тепла грілка в області шиї. Можна використовувати звичайну гумову. А можна – спеціальну електричну з регулюванням температури, яка виглядає як комір.

Вправи на розтяжку

Зняти напругу в м’язах допомагають елементарні вправи. Просто покрутіть головою в різні боки, але робіть це м’яко, повільно, без різких рухів. Поверніть її максимально вправо-вліво. Нахиліть вниз і спробуйте підборіддям натиснути на груди. А потім закиньте голову назад, наскільки це можливо. Робити такі вправи можна і сидячи за столом. Тому навіть якщо у вас нічого не болить, періодично протягом дня дозволяйте собі кількахвилинні паузи для таких маніпуляцій – з метою профілактики.

І (знову ж таки – для профілактики) більше рухайтеся! Використовуйте для цього будь-яку можливість. Наприклад, пройдіть пішки кілька зупинок замість того, щоб їхати громадським транспортом.

Правильна поза під час сну

Цей прийом теж має профілактичну мету. Але якщо спати правильно, екстрені способи зняття болю в шиї не знадобляться.

Зазвичай ми не задумуємося про правильність пози під час сну – шукаємо ту, в якій комфортніше. Але те, що подобається нам, може не подобатися хребту. Лікарі рекомендують спати на спині або на боці. Але в жодному разі не на животі – у такому разі шия витягується вперед, не дозволяючи шийним хребцям правильно вирівнятися. Це може спричиняти біль.

І не забувайте про те, що матрац і подушка повинні бути якісними і підтримувати тіло у правильному положенні.

Вас це може зацікавити: Експерти вирахували, в якій позі під час сну найчастіше сняться жахіття

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист