Як приготувати пряні мариновані сливи з коньяком на зиму – рецепт ідеальної закуски

Подати такі  сливи до мясної страви – це вибух смаку. Але навіть без нічого вони – чудова закуска.

4,5 кг слив

гвоздика

запашний перець горошком

коньяк

Для маринаду на 1 л води:

500 г цукру

120 мл 9% оцту (або 180 мл 6% яблучного чи винного оцту)

0,5 ч. л. кориці

З такої кількості слив виходить приблизно 10 банок по 0,7 л

Сливи перед маринування варто випробувати на міцність – кілька штук залити окропом і почекати 5 хвилин. Якщо за цей час шкірка не лопне, це те, що вам потрібно. Якщо вона почне облазити, заготовка матиме не надто апетитний вигляд.

Помити сливи, розділити кожну на дві половинки і видалити кісточку. Якщо кісточка не видаляється, можна консервувати сливи цілими.

На дно кожної банки, заздалегідь простерилізованої, покласти по дві горошини чорного перцю і 2 бутона гвоздики.

Щільно заповнити банки сливами.

Залити крутим окропом, накрити кришками і залишити на 5 хвилин.

Злити воду в каструлю, відмірявши її кількість. Далі додати відповідно до кількості води цукор, оцет, корицю. Перемішати, довести до кипіння.

У кожну баночку додати по 1 ст. л. коньяку і залити маринадом.

Закрутити кришками.  Перевернули банки вверх дном і закутати ковдрою до повного остигання.

Вас це може зацікавити: Як приготувати маринований гострий перець на зиму в томаті

Як приготувати гострі баклажани в аджиці по-грузинські на зиму – швидко й без мороки

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист