Подати такі сливи до м’ясної страви – це вибух смаку. Але навіть без нічого вони – чудова закуска.
4,5 кг слив
гвоздика
запашний перець горошком
коньяк
Для маринаду на 1 л води:
500 г цукру
120 мл 9% оцту (або 180 мл 6% яблучного чи винного оцту)
0,5 ч. л. кориці
З такої кількості слив виходить приблизно 10 банок по 0,7 л
Сливи перед маринування варто випробувати на міцність – кілька штук залити окропом і почекати 5 хвилин. Якщо за цей час шкірка не лопне, це те, що вам потрібно. Якщо вона почне облазити, заготовка матиме не надто апетитний вигляд.
Помити сливи, розділити кожну на дві половинки і видалити кісточку. Якщо кісточка не видаляється, можна консервувати сливи цілими.
На дно кожної банки, заздалегідь простерилізованої, покласти по дві горошини чорного перцю і 2 бутона гвоздики.
Щільно заповнити банки сливами.
Залити крутим окропом, накрити кришками і залишити на 5 хвилин.
Злити воду в каструлю, відмірявши її кількість. Далі додати відповідно до кількості води цукор, оцет, корицю. Перемішати, довести до кипіння.
У кожну баночку додати по 1 ст. л. коньяку і залити маринадом.
Закрутити кришками. Перевернули банки вверх дном і закутати ковдрою до повного остигання.
Вас це може зацікавити: Як приготувати маринований гострий перець на зиму в томаті
Як приготувати гострі баклажани в аджиці по-грузинські на зиму – швидко й без мороки