Як зробити волосся шовковистим і блискучим за допомогою розмарину

Цю рослину додають до мяса, риби, соусів, щоб поліпшити смак страви. А ще розмарин може чудово доглядати за волоссям. 

Для більшості людей розмарин – це рослина, яку можна використовувати в кулінарії. Але сфера його впливу набагато ширша. Він активно використовується в медицині – при пониженому кров'яному тиску, артриті, екземі, кашлі, порушеннях менструального циклу, проблемах з печінкою, жовчним міхуром. Чай з розмарином успішно бореться з погани холестерином.

Дослідження показують, що розмарин  можна використовувати і в косметичних цілях. Зокрема, для волосся.

Чим розмарин корисний для волосся

Розмарин для волосся – просто знахідка.  Він стимулює кровообіг у шкірі голови, а це сприяє росту волосся. Окрім того, зміцнює волосяні фолікули, укріпляє волосся, зменшує його випадіння, запобігає свербінню шкіри голови. Загалом шевелюра стає блискучою та шовковистою.

Досягти такого ефекту допомагає розмаринова олія.

Як приготувати розмаринову олію

Зробити її зовсім не складно. Все, що для цього потрібно, три гілочки свіжого розмарину (його купити можна практично в кожному супермаркеті) і 100 мл олії. Найкраще для косметичних цілей підходить олії мигдалю  або з виноградних кісточок.

Перш за все потрібно підігріти масло. Важливо слідкувати, щоб воно не закипіло.

Покладіть у нього розмарин. При цьому посуд має стояти на теплій плиті впродовж 30 хвилин. Як варіант – суміш можна поставити теплу духовку й закрити дверцята.

Після цього слід перелити олію в пляшечку і зберігати в холодильнику.

Як використовувати розмаринову олію

Її можна використовувати під час кожного миття голови. Вірніше, перед ним. За 15 хвилин до миття нанести масло на шкіру голови і обережно втерти його – це стимулює кровообіг. Особливу увагу слід приділити тим ділянкам, де спостерігається посилене випадіння. Або тим, де найбільше лупи – розмаринова олія чудово справляється й з нею.

Через 15 хвилин можна мити голову.

Вас це може зацікавити: Як зробити копійчаний гель з насіння льону для гладкого та блискучого волосся: не поступається дорогим магазинним засобам

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист