Які блюда ідеально поєднуються з шампанським: перелік найкращих варіантів

Завдяки приємному смаку з легкою кислинкою та перляжу (грі бульбашок вуглекислого газу в келиху) шампанське добре поєднується з різними стравами, тому цей алкогольний напій підходить для найрізноманітніших урочистих випадків — святкування дня народження, весілля, корпоративу. Але є страви, які складають із шампанським особливо вдалі гастрономічні пари. Саме про них докладно розповідаємо у статті.

Морепродукти та риба

На першому місці стоять устриці — солонуватий та ніжний смак, підкреслений лимонним соком, відмінно гармонує з якісним шампанським. Рекомендується вибирати сухе, екстра сухе або брют — ціна на шампанське в Києві цих категорій може бути дещо вищою, ніж на напівсолодке ігристе вино, але якість відповідає вартості. Друге місце посідає кав’яр — червоний та чорний. Легка грайлива текстура алкогольного напою підкреслює маслянистість продукту та створює особливо приємне смакове відчуття. На третьому місці — рибні страви. Особливо добре поєднується з ігристим вином копчений лосось, а також біла риба — камбала, тріска, палтус. Хрумка кислинка і шипучість алкогольного напою підкреслюють ніжний смак риби. Також добре поєднуються із шампанським суші — з авокадо, креветками, лососем та іншими добавками. Ще одне гармонійне поєднання — різноманітні страви з охолодженими морепродуктами, зокрема омарами, крабами, мідіями, морськими гребінцями. Такі гастрономічні пари доволі яскраві, бо добре освіжають.

Птиця, м'ясо та закуски

Можна подавати до шампанського різні страви з птиці — курки, індички, качки. Алкоголь з легкою кислинкою та приємним квітково-фруктовим ароматом підкреслює смак та текстуру продукту. Також відмінно поєднується з ігристим вином в'ялене м'ясо — чорізо, салямі, прошутто, фует, хамон. Пікантний солоний смак таких закусок створює приємний контраст із кислувато-освіжаючим алкоголем. Підходять до ігристого вина також всілякі канапе і закуски — фаршировані гриби, оливки та маслини, тверді та м'які сири на кшталт камамберу і брі. Особливо цікаве гастрономічне поєднання із шампанським створюють закуски з трюфелями під вершковим соусом.

Десерти і фрукти

Вибір десертів дуже широкий — з шампанським чудово поєднуються і легкі шоколадні або вершкові муси, і цукерки, і різні тістечка та кекси. Головне, віддавати перевагу не надто солодким десертам, щоб вони не створювали різкого контрасту з кислуватим смаком якісного алкоголю, який можна придбати в маркеті Маудау. Цього ж принципу слід дотримуватись під час вибору фруктів — краще подавати до ігристого вина полуницю, вишню, грушу, апельсин, ананас. Також добре поєднуються з шампанським фрукти та сухофрукти у чорному шоколаді.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист