Які рослини обрізати у травні, щоб цвіли ще пишніше

Якщо ви вже сховали сікатор, доведеться діставати його знову. Залишилося ще кілька культур, які вкрай важливо обрізати саме в травні.

До травня всі роботи з обрізки дерев та кущів садівники закінчують. Але експерт із садівництва Сара Рейвен радить обрізати ще кілька рослин – якщо ви хочете, щоб вони наступного року теж були окрасою саду.

У травні прийшла черга цих красунчиків.

Форзиція. Цей чагарник сімейства оливкових садівники обожнюють за раннє цвітіння. Інші кущі тільки починають оживати, а форзиція вже рясно покривається яскраво-жовтими квітами, які з’являються раніше листочків;

Дейція.  Рослина з родини гортензієвих – і цим все сказано. Кущ покривається білими, рожевими, червоненькими квітами у неймовірній кількості. І виглядає як розкішний квітковий фонтан;

Вейгела. Неповторною її робить не тільки кольорова гама квітів – рожеві, жовті, світло-червоні (і не тільки), які за час цвітіння змінюються (одні блідішають, інші стають яскравішими). Листя в неї теж яскраве – від біло-салатового до пурпурного. А ще вейгела може цвісти двічі на рік – навесні та восени.

Ранньоквітучий клематис. Якщо після закінчення цвітіння його не обрізати, він  заповнить собою весь відведений простір. А ще буде надто щільним. Ще один нюанс:  квіти наступного року формуються на всіх нових пагонах, що утворилися з травня і до кінця літа. Якщо клематис обрізати пізніше – у червні, ви видалите потенційні квіти.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист