Який інгредієнт перетворює вівсянку з корисного продукту на шкідливий

Вівсянка справедливо вважається найкращим сніданком. Але один додатковий інгредієнт здатен нівелювати її цінність.

Цю кашу ми любимо за те, що в ній мало калорій, тому вона чудово підходить для контролю ваги. При цьому в ній багато білків і клітковини, які дозволяють насититися невеликою порцією і бути енергійними до обіду. Вона містить речовини, які сприяють зниженню рівня холестерину, ненасичені жирні кислоти і мікроелементи, що покращують якість нашого життя.

Але, якщо бути справедливими, сама по собі вівсянка каша не надто смачна. Тому ми доповнюємо її різними інгредієнтами. І тут на нас може очікувати пастка, якщо в якості доповнення використовуються не фрукти, йогурт і кілька горішків, а солодкі топінги, шоколад, добра порція меду тощо.

Однак найшкідливішим компаньйоном вівсянки дієтологи вважають сухофрукти.

По факту, це ті самі фрукти – яблука, виноград, абрикоси, вишні. Тільки вони висушені. Але не варто забувати про те, що сухофрукти містять набагато більше калорій і цукру у порівнянні зі свіжими «прототипами». Під час обробки з них видаляється рідина, і хоч кількість калорій залишається незмінною, вага продукту зменшиться. Це означає, що чим більше ви з’їсте сухофруктів з вівсянкою, тим більше отримаєте цукру та калорій.

У результаті рівень цукру в крові підвищується, згодом виникає бажання знову підкріпитися. І чудодійна каша для схуднення перетворюється на кашу для набору ваги.

Якщо хочеться підсолодити вівсянку, експерти з правильного харчування радять додати до неї трохи какао-порошку або кориці.

Вас це може зацікавити: Пять помилок у приготуванні вівсяної каші, які перетворять її на калорійну бомбу

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист