Заспокоїть нерви і відлякає комарів: 5 причин посадити в своєму саду лаванду

Кінець травня – це час, коли ще можна висаджувати лаванду. Скористайтеся цією можливістю і не пожалкуєте: ця рослина прикрасить ваш сад і принесе немало користі.

Існує щонайменше п’ять причин, чому у вашому саду повинна рости лаванда.

Причина 1: це просто красиво. Погодьтеся, на цей яскравий фіолетовий чи синій відтінок можна дивитися вічно. Око завжди вихоплює лаванду з-поміж усіх квітів. Вона однозначно стане окрасою саду.

Причина 2: корисно для здоровя. Доведено, що аромат лаванди заспокоює нервову систему. Він допомогти зняти стрес і головний біль, знижує рівень тривожності, покращує настрій. Не даремно лавандова олія використовується в ароматерапії для покращення якості сну. Навіть якщо на вашій ділянці ростиме один кущ, його неповторний аромат поширюватиметься всюди.

Причина 3: привертає увагу запилювачів. Запах лаванди подобається не тільки людям, а й деяким комахам. Зокрема тим, які запилюють рослини – метеликам та бджолам. Якщо вони «попрацюють» у саду, можете розраховувати на гарний урожай.

Причина 4: відлякує шкідників. Унікальна властивість лаванди – привертати увагу тих комах, які приносять саду користь, і відлякувати тих, які йому можуть зашкодити. Наприклад, комарі та мухи її не люблять. Тому довгими літніми вечорами можна буде сидіти в шезлонгу біля лавандового куща, не ризикуючи стати донором для полчища комарів.

Причина 5: можна використовувати в кулінарії. Аромат лаванди стає все більш популярним у їжі та напоях. Її можна додавати до чаю, в лате і пісочне печиво, використовувати в маринаді для м’яса, зробити лавандовий сироп. Не тільки запах – смак у страв з лавандою теж неймовірний.

Вас це може зацікавити: Експерт назвав садові квіти, які розкішно цвітуть і не потребують ніякого догляду

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист