Чи можна саджати картоплю і городину у Страсний тиждень 2024 року і в які саме дні

Страсний тиждень – останній  перед Великоднем – найважливіший під час великого посту. Він має безліч обмежень. Чи входить до них робота на городі?

У Страсний тиждень віруючі намагаються особливо ретельно дотримуватися встановлених церквою правил.

Загалом у цей період прийнято готуватися до Великодня. Господині печуть паски, ретельно прибирають в оселі, наводять порядок у дворі. Але дуже важливо, щоб побут і повсякденні турботи не витіснили все інше. Потрібно мати час на спілкування з родиною, очищення думок – іншими словами, не забувати про духовну складову свого життя. 

Фізична праця у Страсний тиждень не вважається гріхом. Однак старі люди переконані, що городні роботи не входять у перелік дозволеного. А хто не дотримається традиції, сили витратить марно – земля однак не прийме насіння, кинуте в землю (це розповсюджується і на посадку розсади). Рослини або зовсім не проростуть чи не приймуться, або ж будуть дуже кволими і не дадуть гарного врожаю. Особливо поганими вважаються понеділок та середа. Вважається, що така городина або згниє через надмірні дощі, або її поб’є градом.

Проте весняний день, як відомо, рік годує. А враховуючи те, що цього року Великдень дуже пізній, «посівна» компанія саме у розпалі.

Господині знають: навіть один день може вирішити долю майбутнього врожаю. Тож як бути?

У священників на цей рахунок відповідь така: працювати не гріх. А чи саджати у Страсний тиждень картоплю – особиста справа кожного. Головне, закінчити (або поставити на паузу) свої городні роботи до п’ятниці.

До речі, згідно сучасних віянь, Чистий четвер вважається дуже сприятливим днем для роботи на клумбі чи городі. У цей день надзвичайно потужна енергетика, тому всі рослини будуть гарно розвиватися і дадуть розкішний урожай.

Вас це може зацікавити: Космічні, мерехтливі, мармурові – фарбуємо великодні яйця оригінальним способом

Ідеальний рецепт паски – виходить навіть у тих, хто не вміє смажити яєчню

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист