Як зменшити розмір великого взуття у домашній умовах – кілька дієвих лайфхаків

Неприємна ситуація – купити взуття, яке виявилося завеликим. Добре, якщо його можна повернути або продати. А якщо ні? Є кілька способів вирішити цю проблему.

Найчастіше взуття непідходящого розміру ми отримуємо, коли замовляємо онлайн. Проте так само можна з ним прогадати, купляючи в магазині: міряли – ніби все було нормально. А вдома хапаємося за голову: черевики ж великі!

Проте найгірший варіант, коли закохалися у взуття з першого погляду, а потрібного розміру немає. У розпачі купляємо більший розмір, а потім не розуміємо, як у цьому ходити.

Ловіть кілька підказок, які можуть знадобитися.

Додаткові устілки. Взимку це врятує будь-яке взуття (там само, як і додаткові теплі шкарпетки). А весною та влітку така порада більше годиться для кросівок. Ще одна пара устілок може помітно покращити ситуацію. Якщо потрібно, можна покласти й дві. Але вирізати слід чітко під відповідний розмір. І продумати, як зробити, щоб додаткові устілки гарно фіксувалися і не «їздили» по черевику туди-сюди.

Ущільнювач. Таке частенько практикувалося в дитинстві. Але якщо потрібно, можна повторити й зараз. Трохи вати або поролону в миску черевиків зменшать їх довжину. Взуття краще триматиметься на нозі за рахунок щільного прилягання п'яти до задньої стінки черевиків.

Вставка. Те саме, що й ущільнювачі, але магазинний варіант. Вони вкладаються в носок черевика. Не дають пальцям ковзати і запобігають натиранню. Ціна дуже демократична – до 100 грн.

Зап'ятники. Кріпляться на черевики з внутрішньої сторони п’яти. Бувають з різних матеріалів (у тому числа шкіряні та гелеві), тому можна експериментувати, з якими комфортніше. Окрім того, що завдяки їм трохи зменшиться взуття, зап'ятники оберігають ногу від натирання.

Гумка-фіксатор. Вона вдягається на стопу і не дозволяє нозі ковзати по черевику.

Пластир. Хороший варіант для черевиків на шпильці. Варто просто приклеїти звичайний бактерицидний пластир (можна навіть два) з внутрішньої сторони взуття над п'ятою.

Який би варіант «порятунку» великих черевиків ви не обрали, пам’ятайте: носите це взуття постійно дуже небажано. А під час ходьби варто підіймати трохи вище ноги, щоб не спотикатися.

Вас це може зацікавити: Фен, наповнювач для котячого туалету і не тільки: прості лайфхаки, які допоможуть швидко висушити мокре взуття

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист