Картопляне пюре матиме ідеальну ніжну текстуру і неперевершений запах, якщо до нього додати оливкову олію.
Найпростіший спосіб приготувати смачний і ситний обід чи вечерю – зварити картопляне пюре і доповнити його рибною чи м’ячною стравою.
Щоб пюре було однорідним і пишним, в нього додають вершки або молоко та вершкове масло. Але у професійних шеф-кухарів є свої секрети.
«Господині часто додають занадто багато молока, масла та вершків, думаючи, що це зробить пюре більш гладкими та повітряним. Але це не так! По-перше, не перестарайтеся з молочними продуктами. Ніколи не додавайте і молоко, й вершки – виберіть щось одне. По-друге, частину молока замініть на оливкову олію першого віджиму і трохи вичавіть у пюре свіжого лимона. Або використовуйте оливкову олію, настояну на розмарині та часнику. Олія – ключ до надзвичайно гладкого картопляного пюре», – радить шеф Філ Б’янкі.
Ось як виглядає рецепт ідеального картопляного пюре від Філа.
2 великі картоплини
1 ст. л. ложка вершкового масла
молоко або вершки
1 ч. л. оливкової олії
3 краплі лимона
Сіль за смаком
І ще кілька порад стосовно технології приготування:
● нарізайте картоплю на однакові шматочки, щоб усе готувалося одночасно. Менші шматочки під час варіння можуть перетворитися на кашу, а не на пюре. А це велика різниця;
● сіль додавайте у киплячу воду;
● коли картопля звариться, злийте воду і поставте каструлю на гарячу плиту, щоб зайва волога повністю випарувалася;
● додайте масло і трохи молока і пюрируйте картоплю. Поступово підливайте молоко, доводячи пюре до потрібної консистенції (на свій розсуд – хтось любить більш рідке пюре, а комусь подобається густе);
● додайте оливкову олію і сік лимона і гарно вимішайте пюре;
● щоб страва вийшла оригінальною, можете експериментувати, виходячи зі своїх уподобань: додавати приправи, кріп або петрушку чи пармезан.
Вас це може зацікавити: Так готують досвідчені господині: додайте цей інгредієнт, і картопля звариться за 10 хвилин
Будете у захваті: цей трюк допоможе зварити картоплю в мундирі удвічі швидше