Чому дерматологи радять щодня з’їдати ложку томатної пасти

Томатна паста традиційно використовується в кулінарії. Але дерматологи  теж заявляють на неї свої права і радять використовувати для догляду за шкірою.

Природні засоби часто виявляються навіть більш ефективними у догляді за шкірою, ніж дорогі креми. Маски з овочів та фруктів, смузі гарно очищають шкіру, тонізують, допомагають боротися із запальними процесами.

На тлі відомих рецептів дерматолог Яель Адлер рекомендує спробувати томатну пасту.

У чому її сила? Як відомо, помідори – джерело лікопіну – антиоксиданту, який нейтралізує вільні радикали, захищає шкіру від старіння і агресивного впливу навколишнього середовища, сприяє оновленню клітин.

Він входить до складу багатьох косметичних засобів. У 100 грамах свіжих помідорах міститься від 5 до 10 міліграм цієї речовини. А в томатній  пасті – 55 міліграмів!

Вживаючи її, можна протидіяти процесу старіння шкіри. А також надати їй сяючого золотистого відтінку.

Окрім того лікопін може підтримувати нормальну діяльність когнітивних функцій і корисний для профілактики таких складних захворювань, як хвороби Паркінсона та Альцгеймера.

Насправді лікопін є не тільки в томатній пасті. Він міститься у кавуні, грейпфруті, абрикосах, екзотичній папайї. Але жоден фрукт не може похвалитися такою високою концентраціє речовини і легкодоступністю для організму.

Доктор Адлер рекомендує вживати щодня по одній столовій ложці томатної пасти. Щоб вона була більш ефективною, в неї слід додавати кілька крапель оливкової олії.  Лікопін – жиророзчинна речовина. Організм засвоює її краще, якщо вона поєднана з жиром.

Вас це може зацікавити: Ніколи не робіть цього: 5 звичок, які зістарять шкіру на 10 років

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист