Гриби – смачний і корисний продукт. Але мають один недолік – швидко псується. Проте є один секрет, який допоможе зберігати їх щонайменше десять днів.
Шампіньйони – один із найпопулярніших видів грибів. Ми любимо додавати їх різноманітних страв або ж вживати як самостійний продукт.
Вони не тільки смачні, а й корисні, оскільки містять вітаміни групи В і клітковину, такі важливі для нашого здоров’я. Також вони можуть регулювати рівень поганого холестерину, знизити ризик розвитку ракових захворювань та підтримати здоров'я мозку.
Але купляти їх слід дозовано – рівно стільки, скільки вам потрібно саме зараз для приготування страви. Якщо не використали всі, не було часу на приготування або просто забули про них, за три-чотири дні замість гарненьких молоденьких шампіньйонів знайдете у холодильнику неапетитну слизьку масу.
Експерт зі зберігання продуктів Меган Сплаун знає, як зарадити цьому лиху. Головне, каже вона, не зберігати гриби у пластиковому контейнері, в якому принесли з магазину.
Оскільки вони мають структуру, подібну до губки, і досить легко вбирають вологу, від неї слід позбавитися. Покладіть гриби на паперовий рушник (але не мийте!) на 15 хвилин. А після цього перекладіть у простий коричневий паперовий пакет для обіду, щоб забезпечити кращий повітрообмін і менше вологи. Зберігати гриби експерт радить в основному відділенні холодильника.
Якщо дотримуватися цих правил, гриби зберігатимуться до 10 днів. Вони можуть трохи підсохнути (все залежить від того, який рівень вологості у вашому холодильнику), але приготуються чудово.
До речі, не забувайте, що гриби мають властивість вбирати запахи в холодильнику – буквально як губка. Тому тримайте їх подалі від цибулі, сирів з різким запахом і гострої їжі.
Вас це може зацікавити: Грибний суп із секретом: тепер будете готувати тільки так