Новорічне медове печиво з корицею

Випікати медове печиво треба заздалегідь – ближче до Нового року не буде ні часу, ні натхнення. Ловіть момент, коли можна без поспіху та із задоволенням позайматися кулінарно-декоративною творчістю. Так-так, якщо зробити в печиві дірочки, можна сміливо використовувати його як ялинкові прикраси. Зберігається воно довго. Хоча до ранкової кави настільки смачне, що перша партія до свята навряд чи доживе.

130 г борошна

50 г вершкового масла

2 ст. л. цукру

1 ч. л. какао

1 яєчний жовток

1 ст. л. меду

1/2 ч. л.  меленої кориці

1/4 ч. л.  розпушувача

Заздалегідь дістати масло та яйце з холодильника, щоб вони були кімнатної температури.

Розмішати розм'якшене масло з цукром, додати жовток та мед і ще раз добре перемішати.

Борошно змішати з корицею, какао та розпушувачем. Всипати борошно в медову суміш і вимісити тісто, воно вийде дуже м'яким і приємним на дотик. Сформувати з тіста кулю, перекласти в пакет та прибрати на ніч у холодильник.

 істо дістати з холодильника і пом'яти в руках, щоб воно злегка зігрілося і стало пластичним, викласти на посипану мукою поверхню і тонко розкатати, періодично присипаючи борошном.

Вирізати формочкою пряники, акуратно перенести їх на пергаментний папір, нанести зверху малюнок спеціальним штампиком. Випікати духовці при температурі 180 градусів протягом 7-10 хвилин. Дістати з духовки і залишити на листі на 5 хвилин, щоб печиво стало хрустким.

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист