Випікати медове печиво треба заздалегідь – ближче до Нового року не буде ні часу, ні натхнення. Ловіть момент, коли можна без поспіху та із задоволенням позайматися кулінарно-декоративною творчістю. Так-так, якщо зробити в печиві дірочки, можна сміливо використовувати його як ялинкові прикраси. Зберігається воно довго. Хоча до ранкової кави настільки смачне, що перша партія до свята навряд чи доживе.
130 г борошна
50 г вершкового масла
2 ст. л. цукру
1 ч. л. какао
1 яєчний жовток
1 ст. л. меду
1/2 ч. л. меленої кориці
1/4 ч. л. розпушувача
Заздалегідь дістати масло та яйце з холодильника, щоб вони були кімнатної температури.
Розмішати розм'якшене масло з цукром, додати жовток та мед і ще раз добре перемішати.
Борошно змішати з корицею, какао та розпушувачем. Всипати борошно в медову суміш і вимісити тісто, воно вийде дуже м'яким і приємним на дотик. Сформувати з тіста кулю, перекласти в пакет та прибрати на ніч у холодильник.
істо дістати з холодильника і пом'яти в руках, щоб воно злегка зігрілося і стало пластичним, викласти на посипану мукою поверхню і тонко розкатати, періодично присипаючи борошном.
Вирізати формочкою пряники, акуратно перенести їх на пергаментний папір, нанести зверху малюнок спеціальним штампиком. Випікати духовці при температурі 180 градусів протягом 7-10 хвилин. Дістати з духовки і залишити на листі на 5 хвилин, щоб печиво стало хрустким.