Що не можна зберігати в пластикових контейнерах, щоб потім не пошкодувати

Поява пластикових контейнерів вирішила багато наших побутових питань. Адже в них, здається, можна зберігати все, починаючи від салатів і залишків їжі і закінчуючи біжутерією, паперами і черевиками. Однак не поспішайте складати в них все на світі. Деякі речі після цього безнадійно зіпсуються.

Пластикова тара дешева, легка і зручна, тому в кожній оселі є в наявності контейнери на будь-який смак – різного розміру й конфігурації. Але попри всі плюси є в них і кілька вагомих мінусів: пластик вбирає запахи і затримує вологу. Тож тримати в цих зручних упаковках певні речі просто неприпустимо.

Продукти харчування. Звичайно, деякі зберігати можна – переважно сухі (наприклад, крупи). Молочні, кисломолочні продукти і сири у пластиковому контейнері швидко псуються – там сприятливе середовище для розмноження бактерій. У жодному разі в них не можна наливати  гарячі страви. А в тару з зеленню треба класти паперовий рушник і регулярно його міняти, якщо не хочете, щоб все згнило.

Ще одна проблема – пластик дуже сильно вбирає запахи їжі і засобів миття. Чим би ви не мили контейнер, у якому була риба, цього аромату позбутися не вдасться.

Корм для тварин. Ви ж пам’ятаєте, як вони настирливо пахнуть? Не будемо повторювати сказане в попередньому пункті. Просто майте на увазі: після корму для домашнього улюбленця цей контейнер зможете використовувати тільки для сміття.

Речі з натуральних тканин. Можливо, для кашемирового чи вовняного шалика пластикова тара була б непоганим варіантом, аби в ній були отвори. Натуральним  матеріалам потрібна гарна циркуляція повітря, яка в  контейнері відсутня.  

Шкіряні вироби. Здавалося б, шкіра витримає все. Але ні! Їй не до вподоби вологість, яка може утворюватися у пластику, і відсутність вентиляції. У таких «нелюдських умовах» на ваших пасках, рукавичках і черевиках можуть з’явитися тріщини або цвіль. Якщо тільки це не спеціальний контейнер з отворами – такий, як для зберігання взуття.

Вас це може зацікавити: Як повернути товарний вид пластиковим контейнерам, що пожовтіли: 2 ложки цього засобу – і будуть як нові

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист