Сирний суп «Чеддер» у хлібі: виглядає складно – готується легко

Хто не любить прості та смачні рецепти? Сьогодні ми ділимося саме таким! Сирний суп «Чеддер» у хлібному «горщику» – оригінальний спосіб красиво та апетитно подати першу страву до столу. Впевнені, у цьому рецепті вас навіть броколі не збентежить! Адже «Чеддер» такий апетитний, що встояти буде неможливо!

Інгредієнти на 2 порції:

1 качан брокколі

30 г вершкового масла

1/2 червоної цибулі

15 г борошна

125 мл молока

125 мл вершків

235 мл овочевого бульйону

25 гр моркви

1 ч. л. солі

0,5 ч.л. чорного перцю

0,5 ч.л. мускатного горіха

200 г сиру чеддер

2 великі круглі булочки з хрусткою скоринкою

Брокколі розділити на дрібні суцвіття, обрізати стебла та дрібно нарізати. Цибулю подрібнити на невеликі кубики.

Розтопити у сковороді вершкове масло, обсмажити цибулю до прозорості. Додати борошно, довести до кипіння, постійно помішуючи. Тримати на мінімальному вогні 10 хвилин.

До цибулі та борошна додати молоко та вершки, потім овочевий бульйон (звичайно, його можна замінити на воду, але тоді суп вийде не таким наваристим).

Всипати в майбутній суп броколі, натерту моркву та перемішати. Додати сіль, чорний перець та мускатний горіх. Ретельно перемішати, накрити кришкою та варити на мінімальному вогні 10-15 хвилин.

Натерти на тертці сир чеддер і додати в суп. Ретельно перемішати, доки сир повністю не розплавиться. Суп має набути однорідної консистенції.

З булочок зрізати верхівку-кришечку, по максимуму вибрати м’якуш – акуратно, щоб не пошкодити скоринку. Для кращого ефекту можна покласти булочки в розігріту до 180°С духовку на 10 хвилин, щоб стали хрусткими (головне, щоб не підгоріли). Налити в них гарячий суп і подати до столу.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист