Як правильно мити черешню, щоб видалити з неї максимум мікробів і пестицидів

Черешня – корисна ягода, яка містить багато вітімінів, антиоксидантів та має безліч переваг для здоров’я. Але щоб їх отримати і уникнути харчового отруєння, спочатку потрібно видалити  пестициди.

Більшість свіжих фруктів, навіть якщо вони вирощені в теплиці, містять пестициди та мікроби. Черешня входить до списку найбрудніших (разом з яблуками, полуницею, виноградом, персиками, нектаринами). Тому її слід мити особливо ретельно. Це можна зробити кількома способами.

Просто водою. Експерти зазначають, що навіть проточною водою з черешні можна видалити до 70% пестицидів та мікробів. Важлива умова: мити слід у прохолодній воді. Коли холодні фрукти та овочі потрапляють у гарячу, вони можуть поглинати бактерії.

Розчином оцту. Якщо у вас є час і можливість, дієтолог Гейл Повіс Аллеман радить замочувати овочі та фрукти в розчині білого оцту – він більш ефективний, ніж вода. Змішайте 1 частину оцту та 9 частин води, залийте черешню і залиште на 15-20 хвилин. Після цього промийте у прісній воді, приберіть залишки вологи паперовим рушником і насолоджуйтесь смакотою. Оцет знищить бактерії, видалить залишки пестицидів – ягоди будуть безпечними для організму. Такий метод підходить для багатьох фруктів та овочів, за винятком тих, які мають ніжну шкірку – наприклад, для полуниці.

Розчином харчової соди. Ще один ефективний метод видалення пестицидів з черешні – замочування у розчині харчової соди та води. Фахівці з Університеті Массачусетсу в Амхерсті пропонують додавати пів чайної ложки харчової соди на кожну склянку води. Приготуйте розчин в необхідній кількості (вона залежить від кількості черешень) і замочіть у ній ягоди. Залиште так на 15 хвилин і промийте у чистій воді.

Після таких водних процедур черешня буде безпечною для вживання.

Вас це може зацікавити: Яку полуницю не можна вживати і чому вона небезпечна для здоровя

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист