Як правильно зберігати залишок вина у пляшці, щоб не втратило смаку

Якщо відкоркували вино і не допили його, не біда – зробите це іншим разом. Але в жодному разі не зберігайте залишок у пляшці, радить сомелье.

Що робить більшість людей з недопитим вином? Закриває пляшку корком, щоб напій не втрачав смаку. Але в такому разі будьте готові до розчарування, коли за декілька днів надумаєте його допити: це буде вже зовсім інше вино. Смак зміниться – не в кращий бік.

Справа в тому, що в наполовину порожній пляшці вже є кисень. До того ж, він в неї  може потрапляти через пори в корках. А тривалий контакт з киснем, як відомо, псує смак вина.

Як у такому разі бути? Сомелье на ім’я Ворнер радить зменшити співвідношення кількості кисню та вина. А саме – перелити залишки напою в скляну банку. У крайньому разі – в будь-який інший контейнер, який можна герметично закрити. Ємність має бути такого розміру, щоб у ній залишалося мінімум вільного місця. 

Такий метод зберігання обіцяє, що вино залишатиметься свіжішим, оскільки піддаватиметься меншому контакту з киснем. За словами сомелье, ви не відчуєте різниці між  залишками і напоєм зі щойно відкоркованої пляшки.

Де саме найкраще зберігати таке вино? В холодильнику. Червоне слід діставати за годину до вживання, аби нагрілося до кімнатної температури – тоді його смак розкривається краще. А біле ідеально смакує якраз охолодженим.

Вас це може зацікавити: 10 цікавих фактів про вино, які ви точно не знали

Як поліпшити смак вина, якщо воно вам не сподобалося

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист