Це традиційна італійська страва – легка і дуже смачна. Її можна подавати і гарячою, і холодною, що особливо актуально у літній сезон.
1 кабачок
3 помідори
150 г моцарели
15 мл оливкової олії
1 маленька цибулина
2 зубчики часнику
сіль, сушений орегано за смаком
трохи борошна
Помідори розрізати на 4 частини, протерти на тертці, шкірку викинути.
Кабачок порізати на слайси за допомогою овочечистки.
Нарізати цибулю, часник подрібнити, придавивши ножем. Обсмажити все разом на оливковій олії до прозорості (не пересмажте, інакше часник гірчить).
Додати томатну м'якоть (або готову пасту), за смаком сіль і сушений орегано. Тушкувати, доки не піде зайва рідина, щоб вийшов соус.
Викласти на дно форми для випічки трохи соусу. Обваляти кілька смужок кабачка в борошні та викласти зверху, додати частину моцарели. Так само викласти ще два шари.
Запікати при температурі 200°С протягом 25-30 хвилин.
Дати страві охолонути, щоб вона краще розрізалася на порції.
Вас це може зацікавити: Салат з цукіні та смаженим сиром
Котлети з кабачка: рецепт легкої смачної страви на вечерю