Як зберегти листовий салат хрустким протягом шести тижнів – спосіб, який реально працює

Скільки часу листовий салат залишатиметься хрустким і свіжим у холодильнику? Не більше тижня. Але завдяки цьому методу зберігання він буде у чудовій «формі» півтора місяці.

Наше весняне меню багате на вітамінні листові салати. Інколи ми купляємо їх про запас і не встигаємо з’їсти. За кілька днів вони в’януть і вже не смакують так, як свіжі. Щоб не довелося викидати, потрібно правильно їх зберігати. 

Як це робити, знає експертка зі зберігання харчових продуктів Емі Кросс.

Щоб у салату були шанси протриматися тривалий час, вона радить обрізати кінчики і спочатку занурити листя у розчин крижаної води і 9-процентного оцту  (на 2 л води приблизно 50 мл оцту). Досить 2 хвилин – і  можна діставати. Ця процедура допоможе видалити із зелені бруд та знезаразити її від бактерій. Після цього салат потрібно ретельно промити водою.

Наступний крок – висушити його. Адже волога – головний фактор швидкого псування. Найкраще це зробити у сушарці для зелені. Або ж просто викласти на паперові рушники і зачекати пару годин.

Після того, як листя повністю висохне, його потрібно помістити в скляну тару. Скло більш стійке до перепадів температури, ніж пластик, тому допомагає зберігати продукти свіжими довше. Це може бути контейнер, що герметично закривається. Або звичайна банка. Всередину слід покласти паперовий рушник, який вбиратиме зайву вологу.

За таких умов салат не втратить свіжості до шести тижнів.

Вас це може зацікавити: Що не можна зберігати в пластикових контейнерах, щоб потім не пошкодувати

Вийміть їх терміново: які продукти не можна зберігати в холодильнику і чому

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист